Tweede winst op SCO

Het was ander weer, een andere wedstrijd en een andere uitslag. Voor de tweede keer in een week won LDODK/Rinsma Modeplein van SCO/European Aerosols. Dinsdag was het 18-16, zaterdag 24-14.

Alleen in het begin van de eerste helft was van een echte wedstrijd sprake. SCO nam de eerste leiding vanaf de strafworpstip via Marloes Frieswijk. Op 5-3 kreeg ze vanaf die plek opnieuw de kans, maar miste. Vanaf dat moment liep LDODK langzaam maar zeker weg.

De thuisploeg speelde in een hoog tempo en over veel schijven. Resultaat waren zo nu en dan fraaie acties en mooie doelpunten. Aan de kant van de veld riepen supporters al dat dit een overwinning met tien punten verschil moest opleveren. Dat gat was al voor de rust geslagen. Halverwege de wedstrijd was het 16-5.

Daarmee was de wedstrijd ook al gespeeld. LDODK bouwde de voorsprong uit tot 22-9. Het lukte SCO aan het einde van de wedstrijd de achterstand nog enigszins terug te brengen. Eindstand 25-14.

De andere wedstrijd in deze poule van de ereklasse eindigde in een 23-11 overwinning van Mid-Fryslân/ReduDisk bij Sparta Zwolle.

Na vier van de zes wedstrijden staat LDODK ongeslagen aan kop. Mid-Fryslân en SCO moeten uitmaken wie op de tweede plek eindigt. Beide ploegen spelen komend weekend tegen elkaar. LDODK speelt op zaterdag 30 september opnieuw thuis. Om 19.00 uur is Sparta Zwolle dan de tegenstander.