Tweede uitwedstrijd op rij in Ereklasse, DeetosSnel zaterdag tegenstander

In de derde ronde van de Ereklasse speelt LDODK/Rinsma Modeplein zaterdagmiddag in Dordrecht tegen het nog puntloze DeetosSnel.

De ploeg uit Dordrecht had zich de seizoenstart ongetwijfeld anders voorgesteld. In eigen huis ging DeetosSnel tegen Blauw-Wit ongenadig hard onderuit: 9-21. Al halverwege de wedstrijd stonden de Amsterdammers comfortabel met 12-4 voor. De leiding van DeetosSnel verklaarde de nederlaag vooral aan een gebrek aan wedstrijdritme. Vorige week in de tweede ronde ging het dan ook al een stuk beter. Er werd bij DOS’46 nog wel verloren, maar met een klein verschil: 19-17. De Nijeveners sloegen na rust een paar een gat van vier punten, maar DeetosSnel kwam in een sterke eindfase terug tot 17-16. Het was voldoende om de punten uiteindelijk binnen te halen.

LDODK heeft in de eerste twee ronden een keer verloren en een keer gewonnen. Na een overtuigende thuisoverwinning op DOS’46: 23-15, volgde vorige week in Delft een 20-15 nederlaag bij Fortuna. Een nederlaag waar LDODK-coach Dico Dik mee kon leven, al was er met iets meer scherpte in de eindfase misschien meer mogelijk geweest. “Een verdiende overwinning voor Fortuna, die in de breedte over meer kwaliteit beschikt. Daardoor wisselden ze door en kregen alle spelers veertig minuten om voluit te gaan. Dat is anders korfballen dan wanneer je er een uur moet staan.”