Tweede overwinning voor LDODK

LDODK/Rinsma Modeplein boekte zondagmiddag op een drukbezocht Kortezwaag de tweede overwinning in de nog maar net begonnen competitie. Na een ruststand van 11-7 volgde een 18-15 overwinning op Mid-Fryslân/ReduRisk.

LDODK startte de wedstrijd met Julian Frieswijk, Harjan Visscher, Marlou Kuiper, Femke Faber senior in de aanval. In het eerste verdedigingsvak speelden Erwin Zwart, Terrenc Griemink, Femke Faber junior en Esmee van Veen. In het verloop van de wedstrijd maakten ook Danique Klaren en Ran Faber hun minuten.

LDODK begon moeizaam aan de wedstrijd en het was even wachten op het eerste thuisdoelpunt. Via 0-2, 2-4 en 3-5 kwam LDODK op 5-5 voor het eerst op gelijke hoogte. Het was een fase waarin Mid-Fryslân veel plaatsfouten maakte. Daarna was het een paar keer stuivertje wisselen op het scorebord, tot LDODK op 7-7 voor het eerst uitliep naar een marge van vier: 11-7. Dit was ook de ruststand.

Het betekende nog niet een definitieve verschil. Mid-Fryslân kwam in het begin van de tweede helft in een paar minuten terug tot 11-10. Toch kwam LDODK na rust niet meer in gevaar. Via 13-10, 15-11, 17-13 werd het uiteindelijk 18-15.

In de ereklasse poule 1 is LDODK nu de enige ploeg met twee overwinningen. De eerste helft van deze competitie wordt komende dinsdag (20:30 uur) afgesloten bij SCO/European Aerosols. Komende zaterdag is die ploeg opnieuw de tegenstander, maar dan in Gorredijk.