Tweede helft Korfbal League van start: LDODK op bezoek in Wormer

Terug naar het nieuwsoverzicht

De poulefase van de Korfbal League is halverwege. Komende weekend komen de ploegen elkaar voor de tweede keer tegen. Voor LDODK/Rinsma Modeplein betekent dit zaterdag (16.00 uur) een uitwedstrijd bij Groen Geel.

Na de eerste vijf wedstrijden zijn de kaarten in poule A nog allerminst geschud. PKC gaat aan kop met de volle winst uit de eerste competitiehelft, aan de onderkant geldt voor Oost Arnhem het tegenovergestelde. Zij hebben alle vijf wedstrijden verloren.

Maar in de middenmoot zitten vier ploegen dicht bij elkaar. LDODK en Blauw-Wit hebben ieder zes punten, Groen Geel en KZ volgen met vier punten. Zij maken uit welke drie ploegen over vijf weken met PKC doorgaan naar de play-offs en wie afvalt.

LDODK neemt het na de domper tegen PKC vorige week het nu op tegen Groen Geel. De ploeg van Henk Jan Mulder speelde tegen PKC de beste helft van het seizoen, maar dat bleek niet voldoende. In deze fase van de competitie is verliezen van dit PKC geen schande, maar LDODK had toch op een kleiner gat gehoopt dan de 22-33 die nu aan het einde van de wedstrijd op het bord stond.

In de openingswedstrijd van het seizoen was LDODK met 23-18 in Gorredijk duidelijk te sterk voor Groen Geel. Maar de ploeg uit Wormer heeft een stijgende lijn te pakken. Afgelopen weekend werd toch wel verrassend met 28-27 bij KZ gewonnen. Een week eerder werd PKC op 24 treffers gehouden en in Amsterdam tegen Blauw Wit was Groen Geel ook dichtbij: 26-25. Kortom: het kan best wel eens een pittige pot worden zaterdagmiddag.

Het gebrek aan wedstrijdritme is voor geen enkele ploeg een excuus meer. De weken van de waarheid komen steeds dichterbij.

Deel dit artikel op: