Twee nieuwe juniorentalenten voor LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Maaike Slager (17) en Femke van der Hoek (15) vervolgen hun korfballoopbaan na dit seizoen bij LDODK/Rinsma Modeplein.

Maaike Slager is bezig aan haar vierde seizoen bij de A’s van Havic, de combinatie van Harkema en Invicta. Dit talententeam was bezig met een traject van zeven jaar dat dit zaalseizoen had moeten eindigen in de juniorenfinale om de Nederlandse titel. “Dat is door de coronamaartregelen mislukt. Het is jammer dat het nu zo afloopt.”

Voordat Maaike naar Havic overstapte, korfbalde ze bij Hoogkerk en daarvoor bij Zunobri in haar woonplaats Zuidhorn. Na dit seizoen mag Maaike nog een jaar in de A-junioren korfballen. “Ik kies voor LDODK omdat daar ook komend jaar een mooi team staat voor de hoofdklasse. Daarna hoop ik ook in de senioren mee te kunnen doen voor een plek in de selectie. Spelen in de Korfbal League is uiteindelijk mijn droom.” Maaike is lid van de noordelijke selectie onder 19.

Femke van der Hoek speelt nu in de B1 van Heerenveen, de vereniging waar ze altijd heeft gekorfbald. Heerenveen B1 speelt in de hoofdklasse. De A1 van Heerenveen speelt niet op het hoogste niveau en dat is voor Femke de reden om na dit seizoen over te stappen naar LDODK. “Ik wil het liefst zo hoog mogelijk spelen en zoek graag de uitdaging om mij verder te ontwikkelen. Ik denk dat bij LDODK kan.” Femke omschrijft zichzelf als een conditioneel sterke allround korfbalster. Ze speelde vorig seizoen in de noordelijke selectie onder 15, een team waarmee ze deelnam aan het EK In Hongarije.

Deel dit artikel op: