Twee keer winst in bekertoernooi

LDODK/Rinsma Modeplein heeft zich dinsdag geplaatst voor de halve finale van het de Jan Mulderbeker. De A1 is al een stap verder, zij veroverden een plaats in de finale van de juniorenbeker.

Voor de kwartfinale van de Jan Mulderbeker ging LDODK de strijd aan met Mid Fryslân. Net als vorig jaar werd de confrontatie tussen beide Friese ploegen gespeeld in de regen. In Reduzum was er ook dit jaar een verlenging nodig om een winnaar te bepalen. Met nog een paar seconden op de klok schoot Julian Frieswijk LDODK met een wondergoal naar de halve finale: 23-24.

De wedstrijd ging gelijk op. Mid Fryslân hield in de eerste helft continu de voorsprong al werd het gaatje nooit meer dan twee punten. Ruststand: 11-10. Ook na rust werd het verschil nooit groter dan twee punten, al was dat in LDODK-voordeel. Na de reguliere speeltijd was het 21-21. In de eerste helft van de verlenging viel één doelpunt: 22-21. In het tweede deel van de extra tijd werd het 22-22, 23-22, 23-23 en met een paar seconden nog op de klok dus 23-24.

LDODK speelt op 23-5 de halve finale in Gorredijk tegen SCO dat KVW’22 met 28-22 versloeg.

Juniorenbeker

LDODK/Rinsma Modeplein A1 boekte dinsdagavond in Drachten een 24-14 overwinning tegen Drachten A1 in de halve finale van de noordelijke juniorenbeker. In de finale op dinsdag 6 juni is CSL A1 de tegenstander. Zij wonnen in de halve finale met 15-10 van Nic./Hoogkerk A1.

De noordelijke bekerfinales worden gespeeld bij Club Brothers in Groningen.