‘Twee gelijkwaardige ploegen’

Terug naar het nieuwsoverzicht

“De groep staat er goed voor. We kunnen volle kracht los.” Trainer/coach Erik Wolsink gaat met LDODK/Rinsma Fashion vol goede moed de play-offs in. “We maken een redelijke kans.”

In de reguliere competitie pakte LDODK tegen TOP drie punten. In Sassenheim werd gewonnen, in Gorredijk volgde een gelijkspel. “We weten dus dat winnen van TOP mogelijk is. In die beide wedstrijden heeft TOP geen verstoppertje gespeeld. Aan de andere kant is het natuurlijk wel zo dat zij meer ervaring hebben met het spelen van play-offs. Dat is een gegeven.”

Mentaal
Volgens Wolsink is het vooral van belang dat zijn spelers het hoofd vrij hebben. “Dat mentale aspect speelt een steeds belangrijkere rol. Incasseren en uitdelen hoort daarbij. Daar hebben we dit seizoen veel aandacht aan besteed. We gaan vol positieve energie het veld in.”

De laatste week is tijdens de trainingen het strijdplan verder uitontwikkeld. Strategie, tactiek, spelorganisatie, alles kwam voorbij. “We willen vanuit onze eigen kracht de strijd aangaan. Dat is er vol voor gaan. Knokken, knallen en volop pressie op de tegenstander zetten. Je zag ook vorige week in de eerste helft tegen Blauw Wit dat dat goed kunnen. Dat was niet voor het eerst dit seizoen dat we dit lieten zien.” Dat de figuurlijke afklemming niet voldoende was om Blauw Wit in de tweede helft toch te laten ontsnappen is volgens Erik weer een ervaring die meegenomen wordt. “Voor Blauw Wit was het de tweede helft ook alles of niets.”

Verdiend
Wolsink merkt al de hele week aan de groep dat ze ontzettend veel zin in hebben in het toetje van het seizoen. “Maar de spelers zien het ook gewoon als een wedstrijd die onderdeel is van de competitie. Het is wel een extra moment dat we met z’n allen verdiend hebben. Ik wist dat we dit jaar tot deze prestatie konden komen, maar daarom ben ik er niet minder trots op mijn toppers. Het ligt in de Korfbal League dicht bij elkaar. Je krijgt niets cadeau. Zeker in het begin van de competitie we veel wedstrijden op een goede manier beslist. In de basis hebben we het gewoon geweldig gedaan. Dat verdient in de play-offs een volgende stap.”

Deel dit artikel op: