TOP nog net een maatje te groot voor LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

In een ijs- en ijskoude sporthal Kortezwaag – de toevallig aanwezige Renate Groenewold zal zich ongetwijfeld op haar gemak hebben gevoeld – slaagde TOP/Quoratio er opnieuw in om de lastige uitwedstrijd tegen LDODK/AH Gorredijk te winnen. In een rommelige wedstrijd slaagden de Sassenheimers er pas in de slotfase in om een veerkrachtig LDODK op de knieën te krijgen: 23-26.

“Je weet gewoon dat je hier altijd vol aan de bak moet en er hard voor moet knokken,” aldus Celeste Split na afloop. “We begonnen erg goed. Maar dat is hier geen garantie voor een goede afloop. Poeh, we moesten er echt voor werken.”

TOP schoot inderdaad als een komeet uit de startblokken. Binnen no-time stond een 0-4 stand op het bord na slechts vier doelpogingen . LDODK behield echter de rust in het spel en boog een 3-7 achterstand, met zes treffers op rij, zo maar om naar een 9-7 voorsprong. De Friezen lieten op dat moment zien op zijn minst gelijkwaardig te zijn aan de tegenstander. Toch was het slotakkoord in die eerste helft weer voor TOP. In een rommelige eindfase wisten de Sassenheimers een klein gaatje te slaan en gingen met een 13-15 voorsprong de rust in.

De tweede helft was bijna een kopie van de eerste helft. Ook nu startte TOP geconcentreerd en wist haar voorsprong uit te bouwen tot 14-20. Maar LDODK liet opnieuw zien dat de ploeg veerkracht bezit. En kwam tien minuten voor tijd weer helemaal terug in de wedstrijd: 21-22. En ook nu weer kon TOP zichzelf net op tijd herpakken en wist in wederom een rommelige slotfase, toch de volle winst te grijpen.

André Zwart gaf het na afloop ook wel aan. “In fases zijn we echt niet minder dan TOP. Dat zie je nu ook weer. Maar dat is niet genoeg. Die goede fases zijn nog te kort en wisselen we nog te vaak af met mindere fases. Dan moeten we het nog net wat slimmer spelen. ” Toch kijkt Zwart met een positief gevoeg terug op de wedstrijd. “Tja, KZ laat ook punten liggen, dus een extra puntje vandaag was heel mooi geweest, maar aan de andere kant blijven we nog steeds in de race voor de kruisfinales. En je ziet het aan alle uitslagen. Op dit moment kan iedereen van iedereen winnen.”

Ook Split bevestigde de lezing van Zwart. “Behoudens de wedstrijden tegen PKC hebben we nog nergens punten laten liggen. Maar je ziet op zo’n dag als vandaag maar weer, dat het soms zo maar anders kan zijn. Nu laten we toch weer na om vroegtijdig de wedstrijd te beslissen. We spelen bij vlagen prima dynamisch korfbal met lopende rebounds, maar keren soms toch weer om onverklaarbare redenen terug naar het statische spelletje. Terwijl juist dat dynamische spel onze kracht is. En waar dat aan ligt, ik weet het niet. Daar moeten we nog stappen in maken.”
Desalniettemin is Split positief over de toekomst. “Ik heb best wel gebaald van de nederlaag tegen PKC vorige week. Maar we hebben daar de afgelopen week best veel over gesproken. We weten wat we kunnen en wat onze sterke punten zijn. Vandaag was het bij vlagen goed. Dat moeten we alleen nog wat stabieler zien te krijgen.”

Deel dit artikel op: