Matige start tweede helft nekt LDODK

LDODK/Rinsma Modeplein is de serie wedstrijden tegen concurrenten voor een toppositie op de ranglijst niet goed begonnen. De ploeg verloor in Sassenheim van TOP/SolarCompleet met 26-24.

Net als vorige week begon Betty Jansma in de basis. De niet fitte Femke Faber zat op de bank.

Het publiek kreeg een heel aardige eerste helft te zien, met veel doelpunten. Dan weer was het de thuisploeg die op voorsprong kwam, dan weer LDODK. Nooit was het verschil groter dan twee doelpunten. Mooie acties, vloeiende aanvallen, goed verdedigen, slordig verdedigen; het kwam allemaal voorbij. De 13-13 ruststand was dan ook de juiste afspiegeling van 25 minuten korfbal.

Na de pauze leek hetzelfde scoringspatroon zich voort te zetten, met deze keer TOP als eerste tweemaal op voorsprong (15-14). Maar na zes minuten spelen was de situatie opeens totaal anders en stond er een 19-14 stand op het scorebord. Vier rake afstandschoten door vier verschillende TOP-spelers, LDODK zat er niet goed bij. Het spel was ook wat minder dan de eerste helft, maar met name de zuiverheid was helemaal verdwenen bij LDODK. TOP ging ondertussen rustig door met scoren en eigenlijk was de wedstrijd op dat moment gespeeld. TOP consolideerde en behield een gat van 4 tot 5 doelpunten. Met nog tien minuten op de klok was het was het 25-19.
Coach Erik Wolsink bracht Marjolijn Kroon nog naar het andere vak – zij beleefde een moeilijke avond tegen Jet Hendriks – en warempel, Kroon en haar teamgenoten kregen de smaak weer te pakken. Nu vielen de goals wel en nu was het TOP dat de korf niet meer wist te vinden. LDODK kwam in rap tempo dichterbij tot 25-24. Was er met nog twee minuten te spelen dan toch nog wat te halen in Sassenheim? Nee, want na een paar ongelukkige LDODK-aanvallen gooide Nick Pikaar de wedstrijd met zijn zevende doelpunt van de avond op slot. Eindstand 26-24.
Bij LDODK waren Friso Boode en Lieneke Pries de topscorers met zes en vijf doelpunten.

Zondag a.s. speelt LDODK de volgende topwedstrijd, ditmaal is Blauw-Wit de tegenstander. Blauw-Wit staat met acht punten samen met TOP op een gedeelde tweede plaats. Daar achter volgen LDODK en Fortuna met elk zes punten.