Toch winst in laatste competitieduel

Als er niets meer op het spel staat, speelt LDODK/AH Gorredijk vaak niet haar beste wedstrijden. Zondag tegen het al gedegradeerde AW.DTV kwam LDODK toch met twee punten naar Friesland: 25-26. Met de winnende treffer van André Zwart, hoe kan het ook anders.

Zijn broer Erwin schoot bij aanvang van de wedstrijd in Amsterdam direct met scherp. Vijf keer schieten, vijf goals. Het lukte aan LDODK-zijde allemaal goed. Na een kwartiertje stond er een comfortabele 11-7 voorsprong op het bord. Vanaf dat moment gooiden de Amsterdammers het over een andere boeg. Ze gaven verdedigend meer druk en namen meer risico’s. LDODK wist er niet van te profiteren. AW.DTV kwam steeds dichterbij en op 13-13 zelfs langszij. De beide ploegen hielden elkaar tot de rust in evenwicht: 16-16.

In de tweede helft werd het aan beide kanten moeizamer. Verdedigend probeerden de Amsterdammers Erwin en André zoveel mogelijk van schieten af te houden. Zelf bleven ze scoren. Met twee doelpunten, vlak achter elkaar, zette Erwin Zwart beide ploegen op 21-21 weer op gelijke hoogte. Dat was het begin van een spannende slotfase. Op 24-25 kwam LDODK op voorsprong. AW.DTV kwam nog een keer langszij op 25-25. In de laatste aanval, met nog enkele tientallen tellen op de klok maakte André Zwart de winnende treffer: 25-26. “Het is wel mooi dat we het seizoen nu een keer kunnen afsluiten met een overwinning. Al zijn we er nog niet helemaal, want natuurlijk wacht ons ook nog de finale om de noordelijke beker.”