Tim Flokstra stopt bij LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tim Flokstra heeft de knoop doorgehakt. Hij stopt aan het einde van het seizoen bij LDODK/Rinsma Modeplein. “Een hele lastige keuze, want ik heb het waanzinnig naar de zin bij de club. Echt alles is top. Maar het reizen vanuit Amsterdam wordt mij te veel.”

Tim (22) is bezig aan zijn tweede seizoen bij LDODK. Daarvoor speelde hij bij Nic. De overstap van Groningen naar Friesland heeft hem in positieve zin verrast. “Ik dacht destijds wel: een Friese club, ik moet het maar zien. Maar het is hier echt super. De mensen, de organisatie, de omstandigheden. Alles is goed georganiseerd, echt top.”

Voor de trainingen reist Tim nu twee keer per week vanuit zijn woonplaats Amsterdam naar Gorredijk. Op dinsdag en donderdag vertrekt hij voor vijf uur ’s middags om tegen middernacht weer thuis te komen. “Tijdens mijn laatste stage zat ik om half acht ’s ochtends in de auto, zodat ik eerder van mijn werk kon vertrekken om op tijd in Gorredijk te zijn. Ook nu werk ik op dinsdag. Dat zijn lange dagen. Ik denk niet dat ik dat nog een jaar kan opbrengen, ook omdat ik in de zomer afstudeer en dan vijf dagen per week ga werken.”

Tim weet nog niet waar hij zijn korfbalcarrière gaat voortzetten. Er hebben zich al clubs gemeld. “Maar ik heb steeds gezegd dat ik eerst de play-offs wilde spelen, daarna wilde besluiten of ik wel of niet bij LDODK bleef en pas daarna met ander clubs in gesprek ga.”

LDODK vindt het jammer dat Tim vertrekt, maar begrijpt zijn besluit.

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: