Tim Flokstra maakt overstap naar LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Fashion krijgt volgend seizoen versterking van jeugdinternational Tim Flokstra (20), hij speelt dit seizoen nog bij het Groningse Nic./Alfa College.

Het liefst was Tim met zijn huidige club gepromoveerd naar de Korfbal League, maar na een mooi seizoen eindigde de zaalcompetitie in de Hoofklasse in de play-offs tegen Avanti. “Dat was een grote teleurstelling, maar ik wil graag op het hoogste niveau spelen en had meerdere mogelijkheden om over te stappen naar een League-club. Het was de keuze tussen in het noorden blijven of samen met mijn vriendin Roos Verheugt naar het westen verhuizen.”

De keuze was lastig. Volgens Tim zaten er aan beide opties voor- en nadelen. Uiteindelijk besloot hij deze week om in het noorden te blijven en zijn korfbalcarrière te vervolgen bij LDODK. “Het is een club die er voor wil gaan. LDODK is groot geworden en doet het verrassend goed.” Zijn huidige trainer, Henk Jan Mulder, maakte eerder al bekend volgend seizoen bij LDODK verder te gaan als assistent van hoofdtrainer/coach Erik Wolsink. “Ik ben al gewend onder hem te trainen. Een topgozer.”

Tim studeert Sportkunde aan de Hanzehogeschool in Groningen en speelde in de jeugd bij k.v. Hoogkerk. Op zijn 15e stapte hij over naar Nic. Tim is lid van de selectie van Jong Oranje, hij speelde in het verleden ook in Oranje onder 16 en Oranje onder 19.

Eerder werd al bekend dat ook Marvin Piepers (Drachten), Nynke Sinnema (DOS’46) en Lieneke Pries (AVO) vanaf volgend seizoen uitkomen voor LDODK/Rinsma Fashion.

Deel dit artikel op: