Testen voor toegang bij LDODK-DOS’46

Terug naar het nieuwsoverzicht

Op zaterdag 4 september (19.00 uur) opent LDODK/Rinsma Modeplein het nieuwe seizoen in de Ereklasse met een thuiswedstrijd tegen DOS’46. Publiek is bij deze wedstijd welkom onder de voorwaarden van Testen voor toegang.

Dat betekent dat toeschouwers die niet tegen corona zijn gevaccineerd of niet beschikken over een herstelbewijs, zich uiterlijk in de laatste 24 uur voor aanvang van de wedstrijd moeten laten testen. Dit geldt ook voor mensen die de tweede prik nog geen twee weken geleden hebben gekregen. Testen kan op de speciale testlocaties. Kijk voor de procedures en het aanmelden voor de test op www.testenvoortoegang.nl. De dichtstbijzijnde locaties zijn Wolvega of Drachten.

Bij de ingang van het veld worden de QR-codes van vaccinatie, herstelbewijs of negatieve test gecontroleerd. Zorg dat deze QR-code op je telefoon staat. Geen QR-code betekent geen toegang. Alleen het gele boekje is niet voldoende. Neem ook een legitimatiebewijs mee. Deze wordt ook gecontroleerd.

Deze toegangseisen gelden ook voor de wedstrijd tussen beide tweede teams van LDODK en DOS’46 die om 17.15 spelen. Toegang tot het veld is mogelijk vanaf 17.00 uur.

LDODK kiest voor ‘Testen voor toegang’ omdat dit de enige mogelijkheid is om veel publiek toe te laten bij deze derby. We verwachten extra veel toeschouwers vanwege de seizoenopening en omdat veel andere korfbalcompetities nog niet zijn begonnen. Deze keuze is gemaakt in overleg met de gemeente Opsterland. Door ‘Testen voor toegang’ is ook handhaving op anderhalve meter afstand niet nodig.

Deel dit artikel op: