De teller staat op vier

Terug naar het nieuwsoverzicht

Afgelopen weekend werden de E3, D1 en B1 kampioen, nadat eerder de E1 de titel al binnenhaalde. Komend weekend komen er op eigen kracht geen jeugdkampioenen bij, tenzij concurrenten punten laten liggen.

LDODK E5
Na een weekje vrij gaat koploper E5 zaterdag op bezoek bij AVO E4. Met nog twee wedstrijden leidt de E5 de ranglijst met 18 uit 10, een voorsprong van 2 punten op achtervolger OKO/BIES E1 die afgelopen weekend wel in actie kwam en met 9-2 bij Donkerbroek E1 won. LDODK en OKO/Bies hebben nu beide evenveel wedstrijden gespeeld. Twee wedstrijden winnen en ook de E5 is kampioen. Tenzij OKO/BIES komend weekend een steekje laat vallen, dan is de titel komend weekend al te halen.

LDODK C4
Voor LDODK C4 liep de ontmoeting afgelopen weekend met koploper De Pein C1 uit op een 7-1 nederlaag. Daarmee is het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst opgelopen tot vijf punten. LDODK heeft echter nog drie wedstrijden te spelen, terwijl De Pein nog één duel te gaan heeft. Als De Pein dat laatste duel wint is het kampioen, die wedstrijd wordt echter pas op 10 maart gespeeld. Voor de C4 is het dus zaak om zelf te blijven winnen. Zaterdag (9.00 uur) is Drachten C3 de tegenstander in Gorredijk. Ook NKC C1 doet nog mee met ook met 14 uit 9. NKC en LDODK ontmoeten elkaar in de laatste wedstrijd op 10 maart.

LDODK C3
Theoretisch was er voor LDODK C3 ook nog een kansje op de titel, maar afgelopen zaterdag werd thuis met 5-9 van UDIROS C1 verloren. Daardoor is de C3 nu vierde met 12 uit 10, vier punten achterstand op koploper Leeuwarden C1. Wint Leeuwarden komend weekend dan is het over en uit voor LDODK C3.

LDODK B2
LDODK B2 won zaterdag overtuigend met 18-4 bij SCO B1 en blijft daardoor koploper met 18 uit 10. Spannum B1 volgt met 15 uit 11, maar Koru B1 (13 uit 9) is de grootste concurrent. In de resterende wedstrijden zijn de naast concurrenten nog tegenstander. Op 10 maart gaat de B2 naar Spannum en op 17 maart volgt de uitwedstrijd bij Koru.

Deel dit artikel op: