Tamara en Klaudia weer terug naar Polen

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tamara Siemieniuk en Klaudia Majchrzak hebben hun seizoen bij LDODK/Rinsma Modeplein afgesloten. De twee Poolse korfbalinternationals hebben een jaar lang ervaring opgedaan in Nederland.

Het verschil met Polen was groot. Tamara en Klaudia trainden hier twee per week en speelden soms in een weekend twee wedstrijden. Bovendien waren ze beide ook nog actief als trainer/coach van de D2. Het was verrassend hoe snel de jeugd en zij elkaar begrepen, beetje Engels, beetje Nederlands.

Het was mooi om te zien hoe snel Tamara en Klaudia het Nederlands leerden en begrepen, maar ook complimenten voor de teams die de beide Poolse dames in hun team opnamen. Vrijdagavond hebben de Senioren 3, 4 en 5 met een feest afscheid genomen van hun Poolse medespeelsters. Het was de bedoeling dat ze zaterdag ook nog een wedstrijd zouden spelen, maar helaas belde de tegenstander op het laatste moment af.

LDODK bedankt Tamara en Klaudia voor hun inbreng, inzet en gezelligheid in het afgelopen seizoen en wensen hen deze zomer heel veel succes met het Poolse team tijdens het WK in Zuid Afrika.

Het Poolse team start volgende week onder leiding van bondscoach Roelof Koopmans met de voorbereiding op het WK. “De kennis en ervaring die de dames hebben opgedaan in Gorredijk helpt het Poolse korfbal weer een stapje verder. Ik wil iedereen die op wat voor manier dan ook heeft meegewerkt om het verblijf van de dames mogelijk te maken, heel erg bedanken. Van de grote stad Warschau en Poznan naar het dorp Gorredijk. Dat is best wel heftig. De dames hebben veel geleerd in verschillende teams en beide vanuit een verschillend perspectief. Hartelijk dank, dziękuję bardzo.”

Foto’s: Jasper Bos

Deel dit artikel op: