Sterke seizoenstart LDODK: afgetekende overwinning op DOS’46

LDODK/Rinsma Modeplein is het nieuwe korfbalseizoen begonnen met een afgetekende 23-15 overwinning op DOS’46. Na een stroeve start volgde een sterk slot van de eerste helft. In de tweede helft was het al snel geen echte wedstrijd meer.

Een wedstrijd tussen LDODK en DOS’46 brengt altijd iets speciaals. Dat was ook zaterdagavond in het begin van de wedstrijd duidelijk te merken. Er werd met het mes tussen de tanden gekorfbald, met irritaties over en weer. Tussen spelers onderling, maar ook tussen beide ploegen en het arbitrale duo.

Onder de nieuwe trainer/coach Dico Dik startte LDODK het nieuwe seizoen met Erwin Zwart, Ran Faber, Femke Faber en Marlou Kuiper in de eerste aanval en André Zwart, Wessel Bergsma, Marjolijn Kroon en Marloes Frieswijk in de verdediging.

Vanaf 2-2 sloeg DOS’46 een gaatje naar 2-6. De ploeg uit Nijeveen begon fel aan de wedstrijd. Aan LDODK-zijde wilde het aanvankelijk net niet. Maar toen het een keer begon te lopen, bouwde LDODK de achterstand om via 4-7 naar een 11-7 ruststand. Met daarbij onder andere twee mooie acties van Erwin Zwart die door Ran Faber werden verzilverd.

Misschien had DOS’46 tijdens de rust nog het gevoel de wedstrijd in het begin van de tweede helft om te kunnen draaien, maar Marjolijn Kroon zorgde binnen twee minuten met twee droge treffers voor een nog groter gat: 13-7. En die klap kwam de ploeg uit Nijeveen niet meer te boven. Het gat werd in de loop van de tweede helft alleen maar groter: 19-10. Bij het laatste fluitsignaal sprak het scorebord boekdelen: 23-15.

LDODK speelt zondag 12 september in Delft tegen bij Fortuna/Delta Logistiek.