Sterk reboundend LDODK start met winst op Fortuna

Terug naar het nieuwsoverzicht

Voor het eerst in haar Korfbal Leaguegeschiedenis wist LDODK/Rinsma Fashion een thuisoverwinning op Fortuna/Delta Logistiek te behalen. De ploeg uit Delft, toch een ‘angstgegner’ van de Friezen, was deze keer niet bestand tegen vooral het sterk verdedigende reboundwerk van LDODK. Een gedegen spelende thuisploeg wist in een vol en vooral sfeervol Sportcentrum Kortezwaag – ruim 900 bezoekers – een duidelijke overwinning te behalen: 23-19.

“Dat was ook de bedoeling, hoor. We wilden Mirjam Maltha en Marcel Segaar zoveel mogelijk uit de reboundpositie houden,” aldus Marjolijn Kroon. Kroon, debuterend voor LDODK in de Korfbal League, was daarin een belangrijke pion. Halverwege de eerste helft verzon LDODK-coach Erik Wolsink een tactische truc middels een wissel tussen Kroon in het ene vak en Betty Jansma in het andere vak. Waarna Kroon in best wel pittige duels vervolgens Maltha beteugelde. “Het is mooi dat die switch zo goed uitpakte. Ook Betty kwam toen in het andere vak aanvallend beter uit de verf. Of dat een breekpunt was, weet ik niet, maar we konden daarna wel vlak voor rust een gaatje slaan”. Na een gelijk opgaande strijd wist LDODK in de laatste drie minuten weg te lopen van 10-10 naar 13-10.

Direct na rust wist Fortuna echter sterk terug te komen tot 14-13. “We kwamen goed uit de kleedkamer en waren toen weer even scherp. We konden het echter niet doorzetten,” aldus Marcel Segaar, zelf in die fase twee keer scorend. De opleving bleek inderdaad van korte duur. LDODK herpakte zich en bouwde gedurende de tweede helft haar voorsprong ogenschijnlijk eenvoudig uit tot 22-17. Met daarna nog 12 minuten op de klok.

Op dat moment had scheidsrechter Luttik beter voor het einde van de wedstrijd kunnen fluiten. Ruim 10 minuten wisten beide ploegen niet tot scoren te komen. Fortuna niet, uit onmacht en door sterk verdedigende rebounds van Jetze de Jong, de directe tegenstander van Segaar. LDODK niet, doordat met name de topscorer van de Korfbal League van vorig seizoen, André Zwart verzuimde af te drukken.

“Tja, in feite ging de wedstrijd als de spreekwoordelijke nachtkaars uit.” Toch treurde Segaar na afloop niet al te lang. “We hebben vandaag vooral veel te veel 100% kansen laten liggen. Maar we zijn pas begonnen. Ik schat in dat we nu op de helft zitten van wat we werkelijk kunnen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we nog gaan groeien.”

Ook Kroon ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. “Belangrijk om zo te beginnen aan het seizoen. Er is nog best wat werk te doen. We kunnen veel beter op elkaar ingespeeld raken. We hebben vooral verdedigend ons strijdplan echter goed uitgevoerd. Nu gaan we verder werken aan onze verbeterpunten.”

Deel dit artikel op: