Sponsor(spoken)loop kick-off voor kunstgras

Terug naar het nieuwsoverzicht

De kick-off is geweest….we zijn op weg naar een sportief leven op kunstgras.

Iedereen heeft ideeën kunnen aandragen voor een slogan die het geheel herkenbaar moet maken en vele suggesties zijn bij ons binnen gekomen. Na afloop van de sponsorloop is de winnende slogan, ingezonden door Jikke Kortstra, bekend gemaakt: Sûnder jild, gjin fjild.

Om de kunstgrasvelden te realiseren moet er naast een slogan ook geld loskomen en hiertoe is allereerst op 14 november jl. een sponsor(spoken)loop georganiseerd. Ondanks dat de weergoden ons niet geheel gunstig gezind waren hebben toch circa 50 jeugdleden zich de longen uit het lijf gerend om het gezamenlijke doel “kunstgras” te realiseren.

Voordat iedereen los mocht werden de lopers professioneel opgewarmd met een warming up verzorgd door spelers van het eerste team hetgeen op zich al voor veel plezier zorgde. De jongste deelnemers liepen vervolgens rondes van 200 meter en de oudere jongeren 400 meter, dit alles aangemoedigd door familie/vrienden.

Het geheel werd muzikaal omlijst en ook de inwendige mens werd niet vergeten, heerlijke zelfgemaakte erwtensoep (Harmina bedankt) en broodjes knackworst vonden gretig aftrek. Dit samenzijn zorgde, ondanks het weer, voor gezelligheid en saamhorigheid en dat laatste is wat we nodig hebben om ons gezamenlijke doel te verwezenlijken.

Ook liepen er twee echte griezels rond die ervoor zorgden dat de kinderen net een rondje extra liepen en konden de kinderen griezelen in een heus spokenhuis. De conclusie is dat het een succes was maar dat het ook nog maar een begin is, de sponsorloop was de eerste in een rij van vele activiteiten ten gunste van de realisatie van de kunstgrasvelden.

Om de kunstgrasvelden te realiseren zullen we met elkaar inzet moeten blijven tonen en allen een steentje moeten bijdragen. Iedereen die dit zaterdag al heeft gedaan… bedankt!

Projectgroep Kunstgras

Deel dit artikel op: