Spectaculaire winst LDODK in Delft

Nooit eerder won LDODK/AH Gorredijk in de Korfbal League van Fortuna/Delta Logistiek. Vandaag verbrak LDODK de ban door een treffer van Marjon Visser in de laatste twintig seconden van de wedstrijd: 27-28.

Alhoewel LDODK niet scherp startte, was het vanaf het begin een gelijkopgaande wedstrijd. Fortuna stond op de meeste momenten aan de goede kant van de score, maar loskomen kon de Delftse ploeg niet. LDODK ging na tien minuten spelen beter spelen en ging met een 14-14 ruststand de kleedkamer in. Marjon Visser: ‘We zaten goed in de wedstrijd en deden niet onder aan Fortuna. Het vertrouwen was er om nu eindelijk eens te winnen tegen Fortuna.’ Een fikse tegenvaller was het uitvallen van Markus de Boer halverwege de eerste helft, hij kreeg opnieuw last van zijn lies.

Na rust maakte LDODK direct de 14-15, maar al snel was de stand weer gelijk: 15-15. Fortuna profiteerde daarna optimaal van een aanvallend dipje van LDODK en zo stond er zomaar 20-16 en later 21-17 op het scorebord. Coach Erik Wolsink bracht een aantal wissels in, waaronder Collin van der Molen. Hiermee kwam er meer reboundkracht in het veld en dat bracht gelijk resultaat. LDODK klampte aan met belangrijke scores van Marjon Visser en Erwin en André Zwart: 22-22. Een spannende slotfase brak aan. Met wederom twee scores van André Zwart, nam LDODK zelfs een voorsprong, 23-25. Het werd 24-26, maar Fortuna kwam weer op gelijke hoogte, 26-26. Erwin Zwart schoot de 26-27 raak, maar even zo snel werd het 27-27. De spanning was om te snijden. In de laatste seconden van de wedstrijd draaide Marjon Visser vanuit de steun richting korf en schoot raak: 27-28. Spelers stonden te springen in het veld en de meegereisde supporters stonden op de banken. Fortuna kwam nog eenmaal tot schot, maar tot scoren kwam het niet meer. Marjon: ‘In de slotfase was het heel spannend. Wij hebben gewonnen, maar het had evengoed andersom kunnen zijn. Toch is het niet alleen maar geluk. We zijn teruggekomen van een mindere fase. En het vertrouwen dat we hebben gekregen van de eerdere wedstrijden, namen we vandaag mee. We weten dat we goed bezig zijn. De afgelopen jaren konden we niet van Fortuna te winnen, maar het zat er altijd wel in. En vandaag lukte het dan eindelijk.’
Smet op de wedstrijd waren de gele kaarten voor Menno Russchen en Erwin Zwart.

Vrijdag a.s. speelt LDODK de laatste wedstrijd voor het kerstreces, om 20.30 uur thuis tegen DOS’46.