‘Slordige’ winst LDODK bij Avanti

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein zette zaterdagavond de reeks van overwinningen voort in een slordige wedstrijd in Pijnacker op hekkensluiter Avanti/Flexcom. Zonder sprankelend spel, met zelfs twee doelpuntloze periodes van opgeteld twintig minuten, slaagde LDODK er desalniettemin eenvoudig in om de twee punten mee naar huis te nemen. Eindstand 19-25.

“We waren slordig vandaag.” Betty Jansma, topschutter bij de LDODK-dames met vier treffers, wond er na afloop geen doekjes om. “Natuurlijk is het lekker dat ik zelf ook weer scoor, maar ik heb liever dat we met zijn allen goed gespeeld hebben. Dit was geen lekkere pot.”

Toch begon LDODK prima en liep tot halverwege de eerste helft eenvoudig uit naar een 2-10 voorsprong. In feite was de wedstrijd toen al beslist. Daarna kwam de klad er echter in. De laatste tien minuten werd er zelfs helemaal niet gescoord. Het ontbrak Avanti echter aan kwaliteit om daar van te profiteren. Een schamele 6-12 ruststand was het gevolg. “Misschien dachten we er in die fase toch wat te gemakkelijk over.”

Na rust opnieuw een prima start. Eenvoudig kon binnen zes minuten worden uitgelopen naar een 7-16 tussenstand. En ook daarna kwam de klad er opnieuw in. Maar liefst elf minuten zonder doelpunten. En ook nu kon Avanti niet echt profiteren. De thuisploeg kwam met nog tien minuten te spelen terug tot 12-16.

In de laatste fase van de wedstrijd kregen de korfballiefhebbers eindelijk waar voor hun geld. Ineens konden beide ploegen wel de korf vinden. En werd het zo maar heel aantrekkelijk. Dat leidde toch nog tot een op papier heel acceptabel doelpuntenaantal: 19-25. Het waren Lieneke Pries, in de pauze ingevallen voor Marjolijn Kroon, die werd gespaard in verband met achillespeesklachten en Jurjen Bosma, ingebracht halverwege de tweede helft, die lieten zien hoe het wel moest. Samen waren ze goed voor zes van de dertien treffers na rust.

Belangrijke punten, met name ook doordat naaste concurrent Blauw Wit verrassend verloor van DVO. “Maar het moet wel beter,” besefte ook Jansma na afloop, al vast vooruitkijkend naar de ontmoeting tegen TOP volgende week. “Dat wordt een heel andere wedstrijd. Beide ploegen kennen elkaar natuurlijk ook goed. We hebben nog wel wat verbeterpunten na vandaag. Vooral ook slimmere looplijnen kiezen en iets makkelijker in het systeem spelen. Maar daar gaan we de komende week keihard aan werken”.

LDODK speelt haar volgende wedstrijd op zaterdag 17 februari thuis in het Sportcentrum Kortezwaag tegen TOP/SolarCompleet. Aanvang 20:00 uur.