Slechte start nekt LDODK tegen Fortuna

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het topduel in de Ereklasse A tussen LDODK/Rinsma Modeplein en Fortuna/Delta Logistiek eindigde zondagmiddag in een 15-17 overwinning voor de ploeg uit Delft. Dat had LDODK vooral te danken aan een belabberde start van de wedstrijd.

Fortuna, kampioen in de zaal, klapte er in het eerste van de tweede helft van de veldcompetitie direct fel op. LDODK gaf weinig tegengas en Fortuna balde in hoog tempo. Het lukte aan LDODK-zijde helemaal niet. Fortuna liep daarom heel gemakkelijk uit tot maar liefst 1-9. LDODK wist het gat in de rest van de eerste helft nog enigszins terug te brengen. Halverwege de wedstrijd was het 5-10.

In de tweede helft kwam LDODK steeds beter in de wedstrijd. De ploeg van Gerald Aukes kwam zelfs terug tot op twee punten: 12-14. Het lukte echter niet om de aansluitingstreffer te maken. De Delftenaren liepen weer uit naar 13-17. In de laatste drie minuten van de wedstrijd kwam LDODK nog naar 15-17, maar de tijd was te krap om nog dichterbij te komen.

Beide ploegen stonden voorafgaand aan de wedstrijd samen aan kop met zeven punten uit vijf duels. Komende woensdag (11 mei) speelt LDODK uit bij DOS’46. Op zaterdag 14 mei (19.00 uur) komt DeetosSnel naar Gorredijk.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: