Sietze van der Heide overleden

Afgelopen zaterdag is Sietze van der Heide geheel onverwachts overleden. Hij werd 65 jaar. Sietze was een op en top korfbalman. Na zijn spelerscarrière bij LDO, blies hij bestuurlijk zijn partijtje mee. Hij was twee verschillende periodes bestuurslid van LDO. Eerst van 1974 tot 1982 en later vanaf 1992 tot aan de fusie met ODK in 1996. Sietze was tussen 1988 en 1991 lid van de Technische commissie.

Na het ontstaan van LDODK bleef Sietze het korfballen volgen, hij werd ook van LDODK een fanatiek supporter. Samen met zijn vrouw Bartsje bezocht hij de afgelopen seizoenen bijvoorbeeld menig uitwedstrijd in de Korfbal League. En ook op zaterdagochtend was Sietze vaak rond het veld te vinden bij zijn korfballende pakesizzers.

Als vrijwilliger namen Sietze en Bartsje ook regelmatig de kaartverkoop bij thuiswedstrijden van het eerste voor hun rekening. Bij de laatste thuiswedstrijd tegen DOS’46 zaten ze nog samen achter de tafel in Sportcentrum Kortezwaag. Sietze had binnen de korfbalbond nog een officiële functie als secretaris van de kamer Noord van de tuchtcommissie.

Met het overlijden van Sietze van der Heide verliest LDODK een trouw lid en supporter. LDODK wenst Bartsje, Gerrit en Nynke, Antsje en Richard en de pakesizzers heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Bestuur LDODK

Deel dit artikel op: