Shirtreclame wijnvoordeel.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) heeft bij de Reclame Code Commissie een klacht ingediend over de shirtreclame van wijnvoordeel.nl, een van de vier hoofdsponsors van LDODK/Rinsma Modeplein.

STAP wijst er op dat de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken, reclame voor alcoholhoudende dranken op kleding van sporters verbiedt.

LDODK-voorzitter Gouke de Vries is verbaasd over de actie van STAP. “Wij kregen woensdag ineens een mail met dit nieuws, STAP heeft eerder geen contact met ons opgenomen. Wij laten nu een advocaat naar de zaak kijken.”

Jacco Oosterhof, directeur van wijnvoordeel.nl uit Gorredijk, is net als Gouke enorm verbaasd en tegelijkertijd ontdaan over deze aanklacht. “Juist het steunen van de lokale korfbalclub vonden wij een belangrijke stap en dan krijg je zo’n aanklacht vanuit de STAP aan je broek. Inderdaad zonder enige communicatie vooraf, wij vinden het heel zuur. Ook wij beraden ons op het verweer, maar we kijken ook vol vertrouwen uit naar de uitspraak van de Reclame Code Commissie.”

STAP verwacht dat de Reclame Code Commissie in januari met een uitspraak komt.

Deel dit artikel op: