Shay Conroy trainer/coach LDODK 2

Terug naar het nieuwsoverzicht

Shay Conroy (30) uit Groningen maakt vanaf volgend seizoen deel uit van de technische staf van LDODK/Rinsma Modeplein. Hij neemt LDODK 2 onder zijn hoede. Conroy is nu bezig aan zijn laatste seizoen als speler bij Nic.

Conroy omschrijft zichzelf als een enorm gedreven korfbaldier. “Ik wilde als speler altijd alles uit mijzelf halen en heb heel doelgericht naar het hoogst haalbare toe gewerkt. Voor mij als speler was dat Nic, waar ik nu voor het elfde seizoen bij de selectie zit. Dit is mijn laatste seizoen als speler, het is nu tijd voor nieuwe doelen.” Conroy, hij heeft een Ierse vader, was ook jarenlang Iers korfbalinternational.

Trainerservaring deed Conroy ook vooral op bij de korfbalvereniging in Groningen, waar hij naast jeugdteams ook seniorenteams trainde en coachte. “Daarnaast was ik als speler altijd ook al bezig met het tactisch en technisch goed neerzetten van het team.”

Conroy kent hoofdtrainer/coach Henk Jan Mulder vanuit hun gezamenlijke jaren bij Nic. De vraag om het tweede team van LDODK onder zijn hoede te nemen was een verrassing. “Maar wel een mooie uitdaging. Ik was direct enthousiast. Ik treed buiten mijn eigen comfortzone, maar wil mij graag ook als trainer blijven verbeteren.”

Bestuurslid Jan Sjoerd Pool (technische zaken) vindt dat Shay in de gesprekken met LDODK een hele duidelijke korfbalvisie liet zien. “Hij past goed in het plaatje bij de andere leden van de technische staf. Hij is heel gedreven en heeft een grote motivatie om de absolute top te behalen.”

Volgend seizoen bestaat de technische staf bij LDODK/Rinsma Modeplein uit vier personen, die gezamenlijk de trainingen van de selectie voor hun rekening nemen. Hoofdtrainer/coach Henk Jan Mulder krijgt bij het eerste team assistentie van Jan Jouke Flokstra. Shay Conroy neemt het tweede onder zijn hoede en Marjo de Haan neemt de hersteltrainingen en de eco-coaching voor haar rekening.

Foto: Diann Flokstra

Deel dit artikel op: