Samenwerking LDODK en Wordt Kwiek

Terug naar het nieuwsoverzicht

Zo’n zestig jeugdleden van korfbalvereniging Wordt Kwiek uit Jubbega waren zondag te gast bij de Korfbal League wedstrijd van LDODK. Het begin van een samenwerking tussen beide verenigingen.

De jeugdleden van Wordt Kwiek zijn ook de rest van het seizoen welkom in Gorredijk. Ze hebben allemaal een clubkaart gekregen. Ook op het terrein van trainingen en het opleiden van het kader gaat LDODK helpen het korfbal in Jubbega een extra impuls te geven. Zo verzorgt international Erwin Zwart de komende maanden iedere week een training voor de WK-jeugd.

Arie Koopmans, voorzitter van WK: “De jeugd geniet tijdens een Korfbal Leaguewedstrijd van het korfbal en de sfeer. Jeugd heeft graag helden die hen inspireert en waar ze tegenop kunnen kijken. Nu wij niet meer uitkomen in de standaardcompetitie is dat perspectief in Jubbega even verdwenen. Dat willen we graag samen met LDODK terugbrengen.” Wordt Kwiek zit weer in de lift. Het aantal leden groeit en de vereniging is druk bezig de eigen buitenaccommodatie te renoveren.

Beide verenigingen gaan samen kijken hoe ze de korfbalinfrastructuur in Jubbega kunnen versterken. Gouke de Vries, voorzitter LDODK: “Wij vinden het onze taak om verder te kijken dan onze eigen vereniging. Daarom helpen wij regioverenigingen graag bij het versterken van hun organisatie en kader. Door bijvoorbeeld clinics en trainingen te verzorgen en kennis te delen. En door de jeugd mee te laten leven met LDODK in de Korfbal League. Dat is goed voor alle partijen.”

Deel dit artikel op: