LDODK wint van DSC (verslag + samenvatting)

Terug naar het nieuwsoverzicht

Na de zeperd van vorige week tegen DVO/Accountor wist LDODK/Rinsma Fashion zich tegen debutant DSC enigszins te herpakken. In een wederom volgepakt Sportcentrum Kortezwaag met 950 bezoekers, kon een stug DSC in de eerste helft goed bijblijven (10-9). In de tweede helft schakelden de Friezen een tandje bij en wisten, zonder zelf sprankelend te spelen, in de eindfase toch nog vrij eenvoudig uit te lopen naar 28-20.

Dat herpakken gebeurde echter zeker niet in de beginfase. LDODK begon wel erg stroef aan de wedstrijd. Na een kwartier had de thuisploeg nog maar twee keer gescoord en had daarbij de mazzel dat ook DSC aanvallend niet veel klaar maakte waardoor het gat nooit groter dan drie goals werd. Opvallend waren de vele éénschotsaanvallen. Aanvallende rebounds waren bij beide teams op de vingers van één hand te tellen.

“We waren in het begin van de wedstrijd gewoon veel te weinig in beweging. We schoten te snel. Iedereen kreeg ruimte om te schieten. Dat lokt DSC ook wel een beetje uit met haar spel. Ze zakken in en gaan dan allemaal voor de rebound.” Femke Faber nam haar ploeg tegen het eind van die eerste helft op sleeptouw. Mede door haar treffers kwam LDODK drie minuten voor rust voor het eerst op voorsprong (8-7). “Je weet dat je beter bent, maar als de ballen eerst even niet vallen, dan moet je het even wat eenvoudiger spelen, met het neerzetten van een goede rebound. En het tempo vervolgens omhoog gooien. Dan komt het vanzelf wel.”

Na rust kon DSC niet meer bijbenen. Alleen Timo de Wit, topscorer bij DSC met zeven treffers, wist met zijn schotkracht nog wat tegenwicht te bieden tegen de op gang komende trein van LDODK. “We speelden aanvallend te gehaast, maakten veel fouten en waren veel te snel de bal weer kwijt. Daardoor kwam onze verdediging onder steeds grotere druk te staan en dan weet je, dan gaan die ballen bij hun vallen.” Vanaf 15-12 liep LDODK binnen vier minuten halverwege de tweede helft zo maar weg naar 22-14.

We voelden, dat als we eenmaal een gaatje van drie goals hadden, we de wedstrijd binnen hadden.” Faber, samen met Erwin Zwart en Jurjen Bosma, die de geschorste Friso Boode verving, topscorer bij de thuisploeg met vijf treffers, was uiteindelijk best tevreden. “Vorige week raakten we geen pepernoot. We hebben ons nu tijdens de wedstrijd herpakt. We waren die tweede helft veel agressiever. Vooral dankzij het hogere tempo en de crosspasses kwam er veel meer diepgang in ons spel en als je tegelijk de rust bewaart voor de afronding, komen de goals ze vanzelf.”

Bij DSC was De Wit niet bijzonder teleurgesteld en had na afloop zijn vizier al weer gericht op de eerstvolgende wedstrijd. “We rekenden hier nergens op. Je weet, dat als je hier punten pakt, dit bonuspunten zijn. We moeten gewoon overal proberen puntjes te snoepen. Te beginnen bij volgende week tegen DVO. Die wedstrijd is echt belangrijk voor ons. Dan moeten we er staan. En daar heb ik alle vertrouwen in.”

http://vimeo.com/video/199557782

Deel dit artikel op: