Rondje langs de velden: F & E

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deze week maken we een rondje langs de velden van de F en E ploegen van LDODK. Hoe staan de teams ervoor en wat kunnen we dit weekend verwachten?

De F2 bezet een 6e plaats in de competitie met vijf punten uit zes gespeelde wedstrijden. Zaterdag neemt de F2 het op tegen Donkerbroek F1 dat een plaatsje lager op de ranglijst staat. Eerder deze competitie won de F2 met 9-3 van deze tegenstander.

De F1 kan hele goede zaken doen in de strijd om het kampioenschap. Concurrent Heerenveen F1 is zaterdag de tegenstander. Bij winst wordt het verschil op de ranglijst zes punten met nog drie wedstrijden te gaan voor LDODK en vier wedstrijden voor Heerenveen.

De E6 staat op een tweede plaats in de competitie, twee punten onder SCO E3 en twee punten boven Mid Fryslân E3 en Leonidas E3. De ploeg uit Noordwolde is morgen de tegenstander voor de E6. Als het LDODK-viertal weet te winnen doet het goede zaken in de strijd om het kampioenschap.

De E5 bevindt zich op de zesde plaats van de ranglijst maar heeft een wedstrijd minder gespeeld dan nummer vijf Harich E1 en twee wedstrijden minder gespeeld dan nummer zeven SIOS E3. Laatstgenoemde is zaterdag de tegenstander. Weet de ploeg met twee punten terug te keren naar Gorredijk?

De E4 bevindt zich in de middenmoot van deze competitie. Tot nu werd er drie keer gewonnen en drie keer verloren. Zaterdag neemt de ploeg het in Ruinerwold op tegen KIOS E1. De vorige wedstrijd tegen KIOS in Gorredijk werd met 11-9 gewonnen.

Nummer drie E3 gaat morgen op bezoek bij nummer vier Boelenslaan E1. Het vorige duel tussen deze teams werd met 7-1 gewonnen door LDODK. Toch zal de E3 ook deze wedstrijd zijn best moeten om met twee punten terug te keren naar Gorredijk; het verschil op de ranglijst is niet voor niets maar twee punten.

Voor de E2 staat er een pittige wedstrijd op het programma. De ploeg neemt het namelijk in Heerenveen op tegen ongeslagen koploper Heerenveen E2. De E2 verloor van de laatste vier wedstrijden er echter maar één. Wie weet kan de ploeg deze lijn doorzetten en zaterdag voor een stuntje te zorgen?

Tot slot de E1. De E1 staat op een vijfde plaats met 7 punten uit 8 duels. Dit weekend nemen ze het op tegen de E1 van Leonidas. Het onderlinge duel eerder in de competitie leidde tot een 10-4 winst voor LDODK. Als deze wedstrijd weer wordt gewonnen zou het zomaar kunnen zijn dat de ploeg stijgt naar een derde plaats.

Deel dit artikel op: