Rondje langs de velden: D & C

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deze week maken we een rondje langs de velden van de D en C ploegen van LDODK. Hoe staan de teams ervoor en wat kunnen we dit weekend verwachten?

De D5 bevindt zich op een derde plaats van de ranglijst met tien punten uit negen gespeelde wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd van de ploeg is pas weer op 4 maart als het speelt tegen de D2 van Koru/UDI. Een tegenstander die een plaats lager op de ranglijst bezet met twee punten en twee gespeelde wedstrijden minder dan onze D5.

Onze D4 staat tweede. Een punt onder de D2 van OKO/Bies, echter heeft onze ploeg een wedstrijd meer gespeeld. Zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij De Wâlden D3. In Gorredijk werd deze wedstrijd met 14-0 gewonnen.

De D3 staat ook op een tweede plaats, vijf punten onder koploper Heerenveen D2. Zaterdag nemen ze het op tegen de D1 van It Fean. Die ploeg bevindt zich op de derde plaats met een punt en een wedstrijd minder dan onze D3. Voor de D3 dus zaak om deze wedstrijd om te zetten in een overwinning.

De D2, nummer zes in de competitie, neemt het op tegen de nummer vijf Flamingo’s D1. Beide ploegen hebben evenveel punten (zes), Flamingo’s D1 heeft echter een aantal duels minder gespeeld. Toch zal het niet onmogelijk zijn voor de D2 om deze wedstrijd te winnen. De verschillen in deze competitie zijn namelijk niet erg groot: duels worden met slechts een klein verschil in doelpunten gewonnen of verloren. Bij winst (en een aantal goede uitslagen op de andere velden) kan LDODK er zelfs voor zorgen dat zij stijgen naar de derde plaats!

Tot slot de D1. Zij staan op een vierde plaats en nemen het op tegen de nummer twee Heerenveen D1. Op papier een moeilijk duel: Heerenveen heeft dan wel twee wedstrijden meer gespeeld dan onze D1, het verschil in aantal punten is maar liefst tien. Toch is het zeker niet onmogelijk voor de D1 om punten uit deze wedstrijd te slepen; het vorige duel tegen deze tegenstander werd slechts met een punt verschil verloren (6-7).

De C4 neemt het zaterdag op tegen koploper Wêz Warber en Fluch C1. De C4 staat op een derde plaats met elf punten uit negen wedstrijden. Het vorige duel tegen deze tegenstander resulteerde in een 1-6 nederlaag. Toch zal de C4 zijn uiterste best doen om deze wedstrijd te winnen: bij winst behoudt de ploeg de mogelijkheid tot het kampioenschap. Wordt deze wedstrijd verloren, dan is Wêz Warber en Fluch kampioen.

De C3 neemt het als nummer twee op tegen de nummer drie DTL C1. Verschil op de ranglijst is slechts een punt, waarbij moet worden gezegd dat DTL C1 een duel minder heeft gespeeld. Het vorige duel eindigde in een gelijkspel (4-4).

De C2 speelt om 14:00 uur thuis tegen de C3 van Heerenveen. Deze ploeg staat een plaats hoger op de ranglijst (LDODK staat derde, Heerenveen tweede) met 2 punten voorsprong op onze C2, maar heeft 3 wedstrijden meer gespeeld. De vorige wedstrijd tegen deze tegenstander werd met 8-9 gewonnen. Als de C2 ook deze wedstrijd weet te winnen doet het goede zaken om zicht te houden op het kampioenschap.

De C1 neemt het zaterdag op tegen de gelijk geklasseerde C1 van KVZ. Enige verschil op de ranglijst is het aantal tegendoelpunten (98 voor LDODK, 100 voor KVZ). Het duel in Zutphen tegen deze tegenstander werd door onze C1 gewonnen met 6-8. Weet de ploeg ook dit duel te winnen?

Deel dit artikel op: