Rondje langs de velden: B & A

Terug naar het nieuwsoverzicht

In het rondje langs de velden deze week de B & A-Jeugd. Hoe staan de teams ervoor en wat kunnen we dit zaalseizoen nog verwachten?

De B4 heeft het lastig deze competitie. De ploeg staat met vier punten onderaan de ranglijst. Toch werd er deze competitie knap gewonnen van concurrenten DOW B1 en Deinum B1. Volgende week zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij nummer drie Quick ’21 B1. Twee weken later komt nummer vier Boelenslaan B1 naar Gorredijk.

De B3 neemt het over twee weken op tegen Invicta B2 die derde staat met elf punten. Vijf punten meer dan onze B3 die zesde staat. Toch liggen er kansen, eerder deze competitie werd het 7-10 in het voordeel van LDODK. Na deze wedstrijd resten voor de B3 nog twee tegenstanders. Eerst mag de ploeg op bezoek bij koploper Noordenveld B1, om vervolgens de competitie af te sluiten tegen nummer laatst Rodenburg B1.

Voor de B2 staan er nog vier wedstrijden op het programma. De ploeg staat vijfde met 4 punten uit 8 wedstrijden. Ze spelen op dinsdag 28 februari in Jubbega tegen Wordt Kwiek B1. Tegen deze ploeg, die met twee punten een plekje lager staat, werd deze competitie nog niet eerder gespeeld. Na deze wedstrijd neemt de ploeg het op tegen Pallas ’08 B1 en Spannum B1, om vervolgens thuis af te sluiten tegen Wordt Kwiek B1.

De B1 heeft nog twee duels te spelen deze competitie. Twee duels waarin het draait om handhaving in de Hoofdklasse. Twee duels waarin Unitas/Perspectief B1 de tegenstander is. Aanstaande zaterdag is de eerste pot thuis in Gorredijk. Onze B1 bevindt zich op een een-na-laatste plaats met 4 punten uit 12 wedstrijden. Dat zijn twee punten meer dan de ploeg uit Harderwijk. Eerder deze competitie won onze B1 van AVO B1 en De Meeuwen B1. Unitas haalde de enige punten thuis tegen Drachten B1.

Koploper A3 heeft het kampioenschap in eigen hand. Het staat met zestien punten uit tien wedstrijden samen met Udiros A1 bovenaan de ranglijst. Beide ploegen spelen nog twee wedstrijden. Over twee weken neemt LDODK het op tegen nummer laatst MN en W A1, om het een week later thuis op te nemen tegen de A2 van De Pein. Eerder deze competitie werd met respectievelijk 17-6 en 12-15 van deze tegenstanders gewonnen. Weet de A3 ook de komende twee wedstrijden te winnen, dan het kampioenschap een feit.

De A2 bevindt zich met 9 uit 12 en nog twee wedstrijden te gaan in de middenmoot van de competitie. De ploeg kan niet meer kampioen worden en ook niet meer degraderen. Tegenstanders voor de twee wedstrijden zijn nummer drie SIOS (W) A1 en koploper Heerenveen A1. Twee tegenstanders waar eerder deze competitie van werd verloren. Weet de ploeg een knappe prestatie neer te zetten door toch punten uit deze wedstrijden te slepen?

Tot slot de A1. Deze ploeg staat op een vijfde plaats met 14 uit 12. Diezelfde score hebben nummer vier Ritola A1 en nummer drie DOS’46 A2. In de twee resterende wedstrijden neemt de A1 het thuis op tegen koploper Unitas/Perspectief A1 en gaat het op bezoek bij de A1 van SCO. Van laatstgenoemde werd eerder deze competitie met 22-14 gewonnen. Weet de ploeg te stunten en vier punten uit deze twee wedstrijden te slepen?

Deel dit artikel op: