Rondje langs de velden: onze F-jes

Voor de vier F-teams van LDODK/Rinsma Modeplein gaat het snel met de zaalcompetitie. De F4 heeft zelfs nog maar drie wedstrijden te gaan. Hoe doen ze het?

LDODK/Rinsma Modeplein F1

Het is spannend in de poule van de F1, waar veel ploegen 7 van de 12 wedstrijden hebben gespeeld. De F1 won hiervan 4 wedstrijden en heeft dus 8 punten, een gedeelde derde plaats. En maar één punt achter nummer twee Rodenburg en drie punten achter koploper Drachten F1. Van Drachten werd in december maar net verloren (9-8), tegen Rodenburg werd het een 10-6 nederlaag. De volgende confrontatie met de koploper is op 2 maart. De F1 is een van de meest scorende ploegen in deze poule.

LDODK/Rinsma Modeplein F2

De F2 is na 5 wedstrijden precies halverwege de competitie. Dat leverde tot nu toe 5 punten op, goed voor plek 4 op de ranglijst. Maar dat zegt eigenlijk nog helemaal niets, want het verschil tussen nummer laatst en de koploper is op dit moment maar drie punten. In deze poule lijkt iedereen van iedereen te kunnen winnen. De komende twee weken treft de F2 twee keer dezelfde tegenstander: De Hoeve/Forward F1, die nu één puntje meer heeft op de ranglijst.

LDODK/Rinsma Modeplein F3

De F3 had in de zaal een moeilijke start. De eerste vier wedstrijden werden verloren. Maar afgelopen weekend werd met 16-5 bij DOS’46 F2 gewonnen en twee weken eerder was er ook winst: 11-6 tegen Roreko F1. De F3 lijkt dus op stoom te komen. De komende weken staan twee thuisduels op het programma, tegen Leonidas F2 en Harich F1. Maar dat zijn wel de ploegen die op de eerste en tweede plaats staan.

LDODK/Rinsma Modeplein F4

De F4 hoeft in deze zaalcompetitie nog maar drie wedstrijden te spelen. In de zeven wedstrijden tot nu is drie keer gewonnen en vier keer verloren en dat is goed voor een derde plaats in een poule van zeven ploegen. De F4 heeft het vooral verdedigend lastig en kreeg in de poule de meeste doelpunten tegen. Drachten F2 springt er in deze poule bovenuit en is nog ongeslagen. LDODK kon enkele weken geleden Drachten toch behoorlijk partij geven, het werd 8-11. Afgelopen weekend werd met dikke cijfers verloren van WWC F2 (16-1), zaterdag staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar, maar nu in Gorredijk.

 

Deel dit artikel op: