Rondje langs de velden: onze B’s

Voor de vier B-teams van LDODK/Rinsma Modeplein nadert ook het einde van de zaalcompetitie. Met voor de B2 nog kans op het kampioenschap. Hoe doen ze het?

LDODK/Rinsma Modeplein B1

Hoofdklasse. Na 12 van de 14 wedstrijden op plek 6 met 8 punten. Afgelopen weekend met 18-15 bij DOD Kampen gewonnen. Een mooie overwinning, als was de thuisoverwinning tegen deze tegenstander ruimer (26-14). De B1 was ook wel toe aan een winstpartij na daarvoor drie verliespartijen tegen Wageningen B1 (21-18), De Meeuwen B1 (15-17), AVO B1 (19-15).
Overtuigend koploper in deze poule is DOS’46 B1. De wedstrijd in Nijeveen werd door LDODK dik verloren (30-6). Komende zaterdag (9 maart) komen de Nijeveners naar Gorredijk. De B1 sluit de zaalcompetitie af bij hekkensluiter Fiducia B1.

LDODK/Rinsma Modeplein B2

De B2 is in de race voor het kampioenschap. Na 9 van de 12 wedstrijden zijn er 16 punten verzameld. Dat zijn er net zoveel als it Fean/Boelenslaan B1. Deze beide ploegen lopen er dik uit op de rest. Ze komen elkaar deze competitie niet meer tegen. In Gorredijk werd het 16-9 voor LDODK, uit werd er met 17-12 verloren. De B1 scoort lekker, gemiddeld bijna 18 doelpunten per wedstrijd. In de resterende drie wedstrijden komt het er op aan wie er punten laat liggen. Het onderlinge resultaat is in ieder geval in het voordeel van LDODK.

LDODK/Rinsma Modeplein B3

De B3 heeft het lastig in deze zaalcompetitie. Met nog drie wedstrijden te gaan zijn er 5 punten gehaald. Afgelopen weekend was er de eerste overwinning van het seizoen, uit bij Udiros B2 (3-6). Eerder in het seizoen werd drie keer gelijk gespeeld. De B3 staat op plek 6 in een poule van 7, die wordt afgesloten met Udiros B2. Het gat met nummer 5 DTG B1 is drie punten.

LDODK/Rinsma Modeplein B4

De B4 strijdt met drie ploegen om de onderste drie plaatsen van de ranglijst. De ploeg haalde tot nu toe 4 punten uit 8 wedstrijden. Dat zijn er net zoveel als Zunobri B1 en NKC (N) B1, al heeft de laatste ploeg een wedstrijd meer gespeeld. Dit zijn ook de twee ploegen waartegen de B4 de vier punten haalde. De beide andere duels tegen deze ploegen gingen verloren. De B4 heeft moeite met het maken van doelpunten. In 8 wedstrijden is er 36 keer gescoord, ruim 4 per wedstrijd, de B4 is daarmee de minst scorende ploeg in de poule.

Deel dit artikel op: