Rondje langs de velden: onze A’s

Terug naar het nieuwsoverzicht

De competitie is voor de drie A-teams van LDODK/Rinsma Modeplein al weer halverwege. Tijd voor een tussenstand. Hoe doen ze het?

LDODK/Rinsma Modeplein A3

Halverwege de competitie staat de A3 op een derde plek in een poule van zes, mooi in de middenmoot dus. In vijf wedstrijden werd twee keer verloren van de huidige nummers een en twee op de ranglijst. De overige drie ploegen werden verslagen. Een blik op de ranglijst laat zien dat LDDOK A3 de meest scorende ploeg in deze poule is. De 22-5 overwinning tegen Vitesse (Be) A2 heeft daar zeker aan bijgedragen.

Volgens coach Harry Berga is Quick A2 de beste ploeg in de poule, maar moet van nummer twee DIO A1 wel gewonnen kunnen worden. “Afgelopen weekend wonnen we met 18-13 van KIOS A2, een ploeg die gelijk stond met ons. Hebben we goed gedaan. De ploeg zit pit in en ook steeds meer spel. We horen inderdaad thuis in de middenmoot van deze poule.”

LDODK/Rinsma Modeplein A2

De A2 speelt in een poule met twee ploegen die er bovenuit springen: Invicta/Frigro/Harkema A1 en Hoogkerk/Nic. A1. Van beide tegenstanders verloor de A2 dan ook ruim. De laatste twee wedstrijden werden echter gewonnen. Afgelopen week nog een spannende overwinning tegen ASVD A2 (14-12), twee weken eerder tegen Flamingo’s A1 (18-13). Daarmee staat de A2 nu op plek 4 met 4 punten. De nummers 5, 6 en 7 hebben echter maar een of twee punten minder.

Coach Folkert Ensing: “Voor de A2 is het belangrijk om zich in de eerste klasse te handhaven. En dat moet mogelijk zijn. De ploeg is fanatiek en er komt steeds meer lijn in het spel. De opdracht is helder. Van Flamingo’s A1, ZKC A1 en ASVD A2 moeten we winnen, tegen de beide bovenste ploegen kunnen we alleen maar stunten.”

LDODK/Rinsma Modeplein A1

De A1 had een lastige start in Hoofdklasse B. De eerste vier wedstrijden deed de ploeg van Henk Bijker en André Zwart lang niet altijd onder voor de tegenstanders. Het leverde alleen geen punten op. Uit bij Dalto werd in de laatste seconden verloren (23-22), terwijl vriend en vijand het er over eens waren dat LDODK beter was. Thuis tegen AVO werd het 22-23, maar had LDODK eigenlijk ook moeten winnen. En ook bij DOS’46 bleef de ploeg lang bij: 25-22.

De laatste wedstrijden gaat het echter een stuk beter. Resultaat: drie overwinningen op rij tegen SKF (26-14), Unitas (17-28) en Oranje Wit (28-24). Met zes punten staat LDODK A1 nu halverwege de competitie op de gedeelde vijfde plaats. Zaterdagmiddag speelt de A1 uit bij DVO dat 10 punten heeft. In de openingswedstrijd van het seizoen was de uitslag in Gorredijk wel duidelijk: 17-27. Dat kan alleen maar beter.

Deel dit artikel op: