Rondje langs de velden: koplopers

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wat de D1, C4, C2, B2 en A1 met elkaar gemeen hebben? Ze zijn allemaal koploper in hun competitie. Maar is dat ook nog zo na de volgende competitieronde? In ons rondje langs de velden een blik op deze jeugdteams.

De D1 staat na drie wedstrijden met 6 punten ongeslagen aan kop. Afgelopen weekend werd DOS’46 uit Nijeveen met maar liefst 23-3 verslagen. Laat dat nou ook komend weekend weer de tegenstander zijn. Is dit een waarborg voor een simpele walk over? Of schuilt het gevaar voor onderschatting?

Voor onze C4 geldt hetzelfde. Ook zij hebben tot op heden de volle winst gepakt. Zaterdag werd in een uitwedstrijd DWA-Argo met een klein verschil aan de kant gezet: 3-5. Zaterdag is de returnwedstrijd en dan komt DWA-Argo op bezoek in Gorredijk. Kan met het thuisvoordeel opnieuw worden gewonnen?

De C2 zette afgelopen zaterdag medeconcurrent voor het kampioenschap, Spannum C1, in een spannende wedstrijd met 7-6 aan de kant. Lang ging deze wedsttrijd gelijk op, tot C2 een gaatje van drie punten sloeg. Op dat moment was er sprake van een zekere winst. Spannum kwam nog terug naar een punt verschil. Gelukkig bleef C2 aan de goede kant van de streep en hield de twee winstpunten in Gorredijk. Zaterdag zal in Spannum met eenzelfde inzet ongetwijfeld een spannende wedstrijd volgen. Bij winst kan de kampioensvlag al bijna worden uitgehangen.

Met zes punten uit drie wedstrijden heeft ook de B2 de volle buit behaald. Zaterdag nog werd Mid Fryslân aan de zegekar gebonden. Het verschil in kracht werd goed uitgedrukt in een eindstand van 15-7. Hopelijk kan dit resultaat ook komende zaterdag worden herhaald. Mocht concurrent ’t Fean/Boelenslaan B1 zaterdag verliezen, dan kan het kampioenschap bijna niet meer worden misgelopen.

De A1 komt dit veldseizoen uit in de Overgangsklasse. Hier wordt gespeeld in een volledige najaars- en voorjaarscompetitie, dus van een eventueel kampioenschap is hier nog geen sprake. Wel staat de A1 met een 100% score bovenaan. In Gorredijk is men zaterdag gastheer voor De Meeuwen A1, terug te vinden op een verdienstelijke 4e plaats. Wint A1 dan wordt er met deze concurrent een gaatje geslagen van 4 punten. Hopelijk lukt het A1 zaterdag de twee punten in Gorredijk te houden.

Deel dit artikel op: