Rondje langs de velden: de senioren

Terug naar het nieuwsoverzicht

In ons rondje langs de velden kijken we naar het verloop van de competitie van onze jeugdteams. In dit rondje de senioren.

LDODK/Rinsma Modeplein 2

LDODK 2 beleeft een prachtig seizoen in de Reserve Korfbal League. Met nog drie wedstrijden te gaan staat het tweede op de gedeelde tweede plek op de ranglijst, samen met Fortuna. De gedeelde koppositie ging afgelopen weekend verloren na een gelijkspel bij KCC. PKC is nu alleen koploper met een puntje voorsprong. LDODK en PKC spelen op 16 maart in Papendrecht tegen elkaar. In Gorredijk werd het 20-17 in het voordeel van LDODK. De eerste vier ploegen op de eindranglijst spelen ook in deze klasse play-offs.

LDODK/Rinsma Modeplein 3

Het derde heeft het deze zaalcompetitie lastig in de Reserve Korfbal League 2. Met nog 2 wedstrijden te gaan staat de ploeg op de een na laatste plaats. De achterstand op Tempo 2 bedraagt 1 punt, het verschil met Dalto 2 en Wageningen 2 is 3 punten. Op 9 maart wordt thuis gespeeld tegen Dalto. Het derde staat in de gevarenzone. Er degraderen twee of drie ploegen, afhankelijk van welke vereniging naar de Korfbal League promoveert.

LDODK/Rinsma Modeplein 4

LDODK 4 staat met nog twee wedstrijden te spelen op de 7e plaats in een poule met 8 ploegen. En dat wordt ook waarschijnlijk de plek aan het einde van de competitie. Het verschil met nummer laatst is 4 punten en met nummer zes is het verschil 5 punten.

LDODK/Rinsma Modeplein 5

Nog twee wedstrijden te spelen gaat het vijfde vol voor het kampioenschap. De ploeg staat nu op de tweede plek van de ranglijst met één punt minder dan koploper Leonidas/SIOS 2. Beide ploegen spelen op 16 maart in Gorredijk tegen elkaar. Dan maken ze onderling uit wie er met de titel van door gaat. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde in een 16-12 winst voor Leonidas/SIOS.

LDODK/Rinsma Modeplein MW1

Het eerste Midweekteam is nog in de race voor de titel, maar is wel afhankelijk van Udiros/Kinea. Beide ploegen hebben nog 3 wedstrijden te gaan. LDODK heeft 1 punt achterstand, maar beide ploegen ontmoeten elkaar niet meer deze competitie. LDODK won de beide onderlinge duels van de Udiros/Kinea-combinatie, maar verloor op andere momenten kostbare punten.

LDODK/Rinsma Modeplein MW2

Voor het eerst dit seizoen heeft LDODK twee midweekteams. Het tweede Midweekteam beleeft een interessant eerste zaalseizoen. De teller staat na tien wedstrijden helaas nog steeds op nul punten. De eerste uitslagen waren fors, zoals 9-21 tegen DFS en 21-8 tegen Wordt Kwiek. Naarmate het seizoen vordert gaat de ontwikkeling van het spel mee. Dit was al te zien in het resultaat van de latere wedstrijden waarin de ploeg dichtbij bleef. Zo is verleden week uit bij De Hoeve/Leonidas nipt verloren en werd de beslissende 9-8 pas in de laatste minuut gescoord. De sfeer en motivatie in de ploeg is goed, ze hopen in de laatste wedstrijden van dit zaalseizoen nog wat punten te kunnen pakken.

Deel dit artikel op: