Rondje langs de velden: de E- en F-jeugd

Terug naar het nieuwsoverzicht

De winterstop is weer achter de rug en de zaalcompetitie wordt weer hervat. Hoe gaat het met onze jeugdteams? We trappen af met onze E- en F-jeugd.

LDODK/Rinsma Modeplein E1

Na 5 van de 12 wedstrijden heeft LDODK E1 4 punten gehaald. Dat is op dit moment goed voor een vijfde plek in een poule met zeven teams. SCO E1 doet het in deze poule heel goed en gaat ongeslagen aan de leiding. LDODK won van Lintjo E1 (7-5) en WWC E1 (10-8), ploegen die op de ranglijst ook dichtbij staan.

LDODK/Rinsma Modeplein E2

Ook de E2 heeft na 5 wedstrijden 4 punten verzameld, door thuis te winnen van SCO E2 (5-3) en uit bij Spannum E1 (8-13). LDODK E2 staat op de vijfde plek, maar het is in deze poule spannend. De Waterpoort E1, DIO/Donkerbroek/ODIS/VZK E1 en Lintjo E2 hebben maar 2 punten meer. Koploper is Kinea E1 met 8 uit 4. De E2 speelt op 20 januari thuis de returnwedstrijd tegen Spannum. Daar liggen kansen.

LDODK/Rinsma Modeplein E3

LDODK E3 won deze zaalcompetitie 2 keer. Na 5 wedstrijden betekent dat 4 punten, goed voor plek 5 op de ranglijst. Maar de ploegen in deze poule zitten dicht bij elkaar. De E3 won van De Hoeve E1 (6-2) en uit bij Wêz Handich/DOW E1 (2-10). Udiros E1 gaat in deze poule na 5 wedstrijden ongeslagen aan kop. De E3 komt moeilijk tot scoren. In de 5 gespeelde wedstrijden staat het totaal op 15 doelpunten.

LDODK/Rinsma Modeplein E4

LDODK E4 doet het super. Alle 5 gespeelde wedstrijden zijn gewonnen. De E4 is dan ook ongeslagen koploper. De ploeg scoort er lustig op los, er zijn al 57 doelpunten gemaakt. Uit bij Harich E4 werd het zelfs 1-24. Ook verdedigend gaat het goed. In 5 wedstrijden kreeg de E4 maar 3 doelpunten tegen.

LDODK/Rinsma Modeplein E5

LDODK E5 won deze zaalcompetitie uit bij Kinea E2 (1-4) en haalde ook punten uit gelijke spelen tegen Lintjo E3 (5-5) en Mid Fryslân E3 (3-3). Dat levert na 5 wedstrijden 4 punten op, goed voor een vijfde plaats in een poule van 7 ploegen. In de 2 verIoren wedstrijden was het verschil net groot, er liggen in het vervolg van de competitie dus nog mooie kansen op meer punten.

LDODK/Rinsma Modeplein F1

LDODK F1 speelt in een tot nu toe spannende poule. Van de 5 wedstrijden zijn er 3 gewonnen. Met 6 punten staat de F1 nu op de 4e plaats. Koploper Wordt Kwiek F1 heeft maar 2 punten meer, maar wel een wedstrijd minder gespeeld. In de eerste wedstrijd in Jubbega was Wordt Kwiek wel duidelijk beter: 14-9. De andere verloren wedstrijd tegen Heerenveen F1 was spannend: 10-9.

LDODK/Rinsma Modeplein F2

LDODK F2 heeft het tot nu toe mooi verdeeld: twee wedstrijden gewonnen en twee wedstrijden verloren. Dat is nu goed voor een derde plek op de ranglijst. Quick’21 F1 steekt op dit moment in deze poule boven de andere ploegen uit, met 4 gewonnen wedstrijden en een doelsaldo van +30. Ook LDODK kon het in Gorredijk tegen deze koploper niet bolwerken: 3-14.

LDODK/Rinsma Modeplein F3

LDODK F3 heeft 5 punten uit 5 wedstrijden, behaald uit twee overwinningen en twee gelijke spelen. Thuis tegen Wêz Handich/DOW F2 was het voor beide ploegen lastig, gezien de 0-0 eindstand. Scoren tegen andere tegenstanders ging wat gemakkelijker. Drachten F2 is de koploper in deze poule, maar verloor thuis wel van LDODK: 4-7.

Deel dit artikel op: