Rondje langs de velden: de C’s en D’s

Terug naar het nieuwsoverzicht

Hoe verloopt de competitie van onze jeugdteams? In dit ‘Rondje langs de velden’ de C- en D-jeugd.

De D’s

De D-teams worden getraind door Bart Jan Scheenstra en Fokke van der Zee. Ook hier sluiten diverse andere trainers aan omdat de groep ondertussen erg groot geworden is. Ook speelt mee dat een aantal spelers al vanaf de Kangoeroes trainen en andere spelers net zijn begonnen. Samen wordt er met veel plezier en enthousiasme gekorfbald wat ook in de resultaten is terug te zien.

LDODK/Rinsma Modeplein D3
Op het veld zijn er een aantal nieuwe D spelers bijgekomen waardoor we in de zaal zijn gesplitst in de D2/D3. De D3 speelt voornamelijk tegen tweedejaars D-teams en dat betekent behoorlijke weerstand. De zaalwedstrijden zijn leuk en zo spannend dat de coaches staan soms met trillende benen aan de kant staan. De drie gespeelde wedstrijden leverde één punt op, dankzij een 5-5 gelijkspel tegen Harich D1. Tegen WWMD D1 (8-6) en Heerenveen D2 (11-4) werd verloren.

LDODK/Rinsma Modeplein D2
De D2 bestaat voornamelijk uit jonge D’s, aangevuld met twee E-spelers. Helaas hebben ze in de zaal weinig tegenstand te vrezen. Tot nu zijn alle wedstrijden heel erg dik gewonnen. In de vier wedstrijden is 83 keer gescoord, met maar 5 goals tegen. Soms is dit leuk, maar de coach zou liever wat meer tegenstand zien! Het team is erg fanatiek en wil veel leren. De oefeningen uit de training proberen ze in de wedstrijd toe te passen, wat soms al erg goed lukt.

LDODK/Rinsma Modeplein D1
Na het veld gaat de D1 nu verder het land in, op zoek naar meer tegenstand. Deze wordt ook gevonden, bij ploegen als Unitas en Amicitia. Erg leerzaam, maar de punten worden niet zo makkelijk meegenomen naar Gorredijk, zoals op het veld. Bij Dindoa D1 werd het 10-6, gevolgd door een 3-3 gelijkspel bij Heerenveen D1. Op de zaterdag voor de Kerst volgde een nipte uitnederlaag bij Unitas D1: 8-7. . Na de vakantie de kraker tegen DOS’46. We gaan er alles aan doen om deze punten in Gorredijk te houden.

De C’s

LDODK/Rinsma Modeplein C1
De C1 speelt deze zaalcompetitie in de Hoofdklasse vooralsnog in de middenmoot. De vier gespeelde wedstrijden leverde twee overwinningen en twee nederlagen op. Winst was er op MIA C1 (14-7) en Dindoa C1 (10-4). Verloren werd er bij OVVO C1 (13-6) en thuis tegen Heerenveen C1 (5-15), dat alle vijf wedstrijden tot nu toe ruim won.

LDODK/Rinsma Modeplein C2
De C2 heeft in een poule met 7 ploegen nog maar 3 wedstrijden gespeeld, goed voor twee punten. In de eerste wedstrijd werd bij De Hoeve/Forward C1 met 7-8 gewonnen. Daarna volgend een nipte nederlaag thuis tegen Heerenveen C2 (5-6) en een ruime uitnederlaag tegen Drachten C2 (11-5). In deze klasse is SIOS C2 nog ongeslagen, maar er zijn nog maar een paar wedstrijden gespeeld.

Deel dit artikel op: