Rondje langs de velden: de C- en D-jeugd

Terug naar het nieuwsoverzicht

In ons rondje langs de velden kijken we naar het verloop van de competitie van onze jeugdteams. In dit rondje de C- en D-jeugd.

LDODK/Rinsma Modeplein C1

LDODK C1 strijdt in deze zaalcompetitie mee aan de kop van de ranglijst in de hoofklasse C. Van de 6 gespeelde wedstrijden zijn er 5 gewonnen. Dat betekent dat LDODK in deze poule met 10 punten aan de leiding gaat, samen met Unitas en MIA. Van MIA (Amersfoort) werd thuis met 10-7 verloren. De twee wedstrijden tegen Unitas moeten nog worden gespeeld, te beginnen op 13 januari thuis. Ook Dindoa doet met 8 punten nog mee.

LDODK/Rinsma Modeplein C2

LDODK C2 heeft het lastig in deze zaalcompetitie. Na 5 van de 12 wedstrijden heeft de ploeg 2 punten. Er werd thuis wel gewonnen van het nog puntloze Kinea C1 (8-6), de overige wedstrijden werden verloren. Uit bij Mid Fryslân C3 was het spannend (3-2), in de overige wedstrijden was het verschil ruim. De ploeg heeft moeite met scoren, dat lukte in 5 wedstrijden slechts 15 keer.

LDODK/Rinsma Modeplein D1

LDODK D1 speelt in de middenmoot van de hoofdklasse A. na 6 wedstrijden zijn er 4 wedstrijdpunten behaald, thuis tegen OKO D1 (11-7) en uit bij Dindoa D1 (2-6). Zoals het nu lijkt strijden De Meeuwen D1 en Weststellingwerf D1 in de competitie om de eerste plaatsen. Weststellingwerf is een combinatieteam van SCO, Forward, Leonidas, De Hoeve en SIOS.

LDODK/Rinsma Modeplein D2

LDODK D2 heeft dankzij 2 overwinningen in de 6 gespeelde wedstrijden 4 punten verzameld. Dat is nu goed voor een zesde plek in een poule van acht teams. In de middenmoot lijkt de ploeg te strijden met DIO/Donkerbroek/ODIS/VZK D1 en Drachten D1. De eerste combinatieploeg was in Gorredijk veel te sterk voor de D2 (1-13), tegen Drachten is nog niet gespeeld. In deze poule gaat Lintjo D1 ongeslagen aan kop, LDODK verloor deze uitwedstrijd met 11-4.

Deel dit artikel op: