Rondje langs de velden: de B’s

De drie B-teams van LDODK/Rinsma Modeplein zijn het seizoen meer dan goed gestart. Alle drie teams begonnen zaterdag hun thuiswedstrijd met twee overwinningen op zak.

LDODK/Rinsma Modeplein B3

De B3 boekte zaterdag de derde overwinning op rij. Na de winst op Oerterp/VKC B1 (11-6) en een krappere uitoverwinning bij OKO/Bies B2 (11-9) werd nu gewonnen van Quick ’21: 7-5.

LDODK/Rinsma Modeplein B2

De B2 heeft tot nu toe weinig tegenstand. Zaterdag werd het thuis 16-7 tegen De Granaet B1. De voorsprong stond al snel op het bord, waarna de teugels wat werden gevierd en de Dokkumers iets terug konden komen. In het vervolg van de tweede helft werd het toch een dikke overwinning. De eerste twee wedstrijden werd gewonnen van Invicta/Frigro B1 (13-5) en Heerenveen B2 (9-3).

LDODK/Rinsma Modeplein B1

LDODK B1 speelt ook deze veldcompetitie Hoofdklasse en begon met twee klinkende overwinningen. DOS’46 B1 werd met 19-11 verslagen en in de uitwedstrijd bij DOS Kampen B1 werd het zelfs een 18-7 zege. Zaterdag thuis tegen CSL B1 volgde een behoorlijk duidelijke nederlaag: 10-16. De gasten uit Stiens liepen uit naar 1-5, waarna de B1 terugkwam tot 4-6. Halverwege was het 5-9. In het eerste deel van de tweede helft waren de kansen bij CSL er wel, maar het leverde geen doelpunten op. LDODK profiteerde en kwam terug tot 7-9. Dichter bij kwam de B1 echter niet. Met nog 16 minuten te spelen scoorde CSL haar eerste punt van de tweede helft om daarna van 8-10 uit te lopen naar 8-12. Eindstand: 10-16.