Rondje langs de velden: de A’s

Terug naar het nieuwsoverzicht

eHoe verloopt de competitie van onze jeugdteams? In onze rubriek ‘Rondje langs de velden’ deze week de A-jeugd.

LDODK/Rinsma Modeplein A1

De A1 knokte zich zaterdag in Assen naar een overwinning op AVO A1. Na een gedisciplineerde tweede helft werd het uiteindelijk 23-25. Een mooie winst nadat de ploeg een week eerder tegen al dicht tegen een puntje aan zat. De A1 haakt nu aan bij de middenmoot in de Hoofdklasse. Doelpunt nummer 25 was een fraaie, in de laatste seconden van de schotklok.

LDODK/Rinsma Modeplein A2

De A2 staat na 7 wedstrijden te hebben gespeeld op een tweede plaats met 9 punten. Afgelopen weekend werd met 8-13 verloren van Nic./Hoogkerk A1. De Groningers blijven door deze overwinning ongeslagen aan kop van de ranglijst. Komend weekend neemt de A2 het in Gorredijk op tegen de A1 van OKO/Bies. Een ploeg waar de A2 goede herinneringen aan bewaard: de eerdere wedstrijd werd afgetekend met 14-29 gewonnen.

LDODK/Rinsma Modeplein A3

LDODK A3 won afgelopen weekend met 19-16 van Harich A1 en bezet momenteel de vijfde plaats van de ranglijst. Ongeslagen koploper van deze ranglijst is Sios A2, een ploeg waar onze A3 eerder deze competitie net niet van wist te winnen. In Gorredijk werd het 15-16. De verschillen zijn dus klein in deze poule.

De komende twee weekenden is WIK’34 uit Damwoude de tegenstander, een ploeg die nog geen punten heeft weten te behalen. De A3 speelt zaterdag om 11.00 uur in Gorredijk.

LDODK/Rinsma Modeplein A4

Net als de A3 bezet onze A4 de vijfde plaats van de ranglijst met 5 punten uit 7 wedstrijden. Afgelopen weekend werd in eigen huis met 12-9 gewonnen van De Wâlden A2. Komend weekend staat in Leeuwarden de return tegen de A1 van Pallas ’08 op het programma. Eerder deze competitie werd van deze tegenstander met 12-15 verloren. Lukt het de A4 om dit keer wel twee punten uit het vuur te slepen?

Deel dit artikel op: