Rondje langs de velden: de A’s en B’s

Terug naar het nieuwsoverzicht

Hoe verloopt de competitie van onze jeugdteams? In dit ‘Rondje langs de velden’ de A- en B-jeugd.

LDODK/Rinsma Modeplein A1
De A1 doet het goed in de Hoofdklasse. Na zes wedstrijden deelt de ploeg de tweede plaats met KZ. Na afloop van de reguliere competitie spelen de nummers 1 en 2 in de play-offs om een plek in de finale om de nationale titel. Maar zo ver is het nog lang niet.

De A1 pakte in de eerste wedstrijden een aantal klinkende overwinningen op Dalto, AVO, AW en DOS’46. Thuis tegen KZ werd het een gelijkspel. En op de zaterdag voor Kerst werd in Bennekom ruim van koploper DVO verloren: 27-18. Met in de eerste helft van de competitie nog één speelronde te gaan staat DVO met 12 punten aan kop, LDODK en KZ volgen met 9 en DOS’46 met 8. Daarna is er een gat van vier punten naar het rechterrijtje van de ranglijst.

LDODK A1 begint in het nieuwe jaar (14 januari 14.55 uur) met een thuiswedstrijd tegen het nog puntloze Spirit A1.

LDODK/Rinsma Modeplein A2
De A2 speelt in een competitie van acht ploegen, maar heeft nog maar vier wedstrijden gespeeld. Resultaat was twee keer winst en twee keer verlies. Met vier punten staat de A2 gedeeld derde samen met De Walden A1. CSL A1 en Drachten A1 lijken in deze klasse de beste ploegen, ze zijn beide nog ongeslagen.

Tegen CSL verloor de A2 dan ook met ruime cijfers (12-24). De tweede ruime thuisnederlaag was er thuis tegen Mid Fryslân A1 (8-20). Overwinningen waren er in de uitwedstrijden bij OKO/BIES A2 (19-24) en DOS’46 A2 (16-23)

LDODK/Rinsma Modeplein A3
De A3 had in de zaal een zware start met twee ruime nederlagen tegen Invicta/Frigro A1 (4-19) en It Fean/Boelenslaan A1 (24-7). Deze twee ploegen lijken op dit moment de sterkste teams in deze klasse. Na drie wedstrijden staan ze ongeslagen aan kop. LDODK A3 won thuis wel van De Granaet A1, maar sloot het jaar af met een 15-8 nederlaag bij Sparta (Ze) A1. De A3 is de enige ploeg in deze poule die vier wedstrijden heeft gespeeld. Met tot nu toe dus twee punten. Op 14 januari wacht een thuiswedstrijd tegen het nog puntloze DIO/Donkerbroek/ODIS/VZK A2.

LDODK/Rinsma Modeplein B1
Het lijkt voor de B1 in de Hoofdklasse een spannende competitie te worden. De ploeg wil zich graag plaatsen voor de eindstrijd om de Nederlandse titel. Een deel van deze ploeg werd afgelopen seizoen landskampioen bij de C’s. En dat smaakt naar meer. De krachtverschillen in de poule zijn groot. De eerste drie wedstrijden werden ruim gewonnen, met een 34-9 overwinning bij AVO B1 als uitschieter. De laatste twee speelronden voor de Kerst leidden tot puntverlies. Eerst werd thuis met 20-20 gelijk gespeeld tegen Meeuwen B1, een week later volgde een thuisnederlaag tegen Heerenveen B1 (10-14).

Na vijf speelrondes leidt De Meeuwen met 9 punten. Heerenveen en LDODK volgen met 7 en Unitas met 6 punten. DOS’46 heeft 4 punten met een wedstrijd minder gespeeld.

LDODK/Rinsma Modeplein B2
De B2 speelt in een poule van zeven ploegen, maar heeft bij de jaarwisseling nog maar twee wedstrijden gespeeld. Het waren twee overwinningen, op Lemmer B1 (14-3) en Leonidas/SCO B2 (13-11). De ongeslagen status deelt de B2 met DTG B1 en Harich B1, maar die twee ploegen speelden al drie wedstrijden.

Deel dit artikel op: