Remise tegen koploper Fortuna

Het was zondagmiddag warm in Gorredijk, waar LDODK/AH Gorredijk aantrad tegen Fortuna/Delta Logistiek. Van die warmte leken de spelers last te hebben; het vlotte niet zo met het spel en de doelpunten. Maar spanning was er wel, waarbij Fortuna lange tijd de bovenliggende partij was. Een winnaar kwam er echter niet, het werd 14-14.

Het uitgangspunt was duidelijk voor LDODK: er moest gewonnen worden om een plek in de kruisfinales in eigen hand te houden. Dat was in het begin van de wedstrijd te merken. LDODK begon scherp en schoot ook met scherp; 2-0 en vlot daarna 4-1. De toon leek gezet voor het vervolg van de wedstrijd. Maar dat bleek geenszins het geval.
Fortuna bleef geduldig spelen, terwijl het scoren bij LDODK opeens stokte. Zo boog Fortuna de achterstand halverwege de eerste helft om naar een 5-6 voorsprong. Bij LDODK zat er te weinig variatie in het spel en er werden te weinig rebounds gepakt. Daarnaast werden er te veel onnodige doelpunten weggegeven, het leek daarbij aan scherpte te ontbreken.
Op 5-8 had Fortuna de kans om op een comfortabele voorsprong van vier punten te komen, maar de Delftenaren misten een strafworp. Direct daarna scoorde LDODK wél en werd het 6-8. Dat was ook de ruststand. De wedstrijd lag weer helemaal open.

Direct na de pauze werd het 6-9 en 7-10. Fortuna was beter, maar kon het beslissende gaatje niet slaan. De ploeg van Erik Wolsink knokte zich steeds terug tot 1 punt (9-10, 10-11 en 11-12). Maar telkens pareerde Fortuna vrij gemakkelijk de aanvallen van LDODK en uiteindelijk liep het uit naar 11-14.

Met nog een kleine tien minuten te spelen bracht Wolsink een dubbele herenwissel in: Markus de Boer en Collin van der Molen kwamen in de ploeg voor Menno Russchen en Jurjen Bosma. Femke Faber maakte de 12-14, waarna zij werd vervangen door Eke de Boer.
Het was er op of er onder. Onder aanvoering van Markus de Boer kwam er meer spirit in de ploeg en hij zorgde voor de twee aansluitende treffers: 14-14. Met nog bijna drie minuten op de klok, leek LDODK er zelfs met de winst vandoor te kunnen gaan. Maar dat was te veel van het goede. Eindstand 14-14.

Met nog twee wedstrijdrondes te gaan staat LDODK met 9 punten op plaats 3. Fortuna blijft koploper met 11 punten, gevolgd door Blauw-Wit met 10 punten. Maar LDODK zit op het vinkentouw.

Volgend (Pinkster)weekend wordt er niet gespeeld in de Ereklasse. Zaterdag 21 mei (19.00 uur) speelt LDODK thuis tegen DVO/Accountor.