Ran, Femke, Terrenc en Harjan wereldkampioen met TeamNL

Met een duidelijke overwinning op Chinese Taipei is TeamNL, met LDODK-spelers Ran Faber, Femke Faber, Terrenc Griemink en Harjan Visscher, wereldkampioen geworden. In een bomvolle hal was Nederland met 9-27 te sterk.

In een historische finale, waar voor het eerst niet België, maar Chinese Taipei de tegenstander was,  waren er basisplaatsen voor Ran en Harjan. Hoewel Nederland deze wedstrijd voor het eerst dit toernooi op een achterstand kwam (1-0), liep de ploeg vanaf het tweede deel van het eerste kwart vrij vlot uit naar een 5-16 voorsprong bij rust.

“Ran Faber, how does he do it?!”

In de tweede helft werd er minder gescoord. Ook Femke Faber en Terrenc Griemink werden toen nog door bondscoach Niebeek ingebracht. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 9-27 overwinning.