Positief LDODK geeft Fortuna één helft partij

LDODK/Rinsma Modeplein was in haar laatste reguliere poulewedstrijd wederom niet opgewassen tegen Fortuna Delta/Logistiek. Eén helft lang maakte LDODK het de thuisploeg uit Delft lastig. Maar na rust stelde Fortuna orde op zaken en speelde de wedstrijd gedecideerd uit naar een 27-20 overwinning. Toch gaat LDODK, dat zich de afgelopen week al plaatste voor de kampioenspoule na het doordeweekse verlies van Blauw-Wit tegen KZ, met een positief gemoed diezelfde kampioenpoule in.

“Ik weet dat we nu met nul punten de poule in gaan. Maar toch heb ik, ook op basis van deze wedstrijd, er wel een goed gevoel bij.” Marjolijn Kroon, die de gevaarlijke Fleur Hoek van scoren hield en zichtbaar met plezier speelde, zat na afloop van de wedstrijd zeker niet bij de pakken neer. “We kwamen hier niet met heel veel verwachtingen. We hadden ons wel een aantal doelen gesteld voor deze wedstrijd. En die hebben we in de eerste helft zeker gehaald.”

Heel lang ging het die eerste helft gelijk op. Vooral in de eerste minuten schoten beide teams met scherp. Waar bij Fortuna met name Mick Snel niet te verdedigen bleek, had bij LDODK André Zwart het vizier op scherp met drie doelpunten uit zijn eerste drie doelpogingen. LDODK gaf vooral Celeste Split, verdedigd door Femke Faber en de eerder genoemde Hoek, weinig ruimte. Fortuna slaagde er pas in de allerlaatste minuut voor rust in, via twee keer Snel, om het verschil op te laten lopen tot twee doelpunten: 13-11.

Na rust zakte LDODK, met Marvin Piepers in de basis voor de met fysieke malheur kampende Julian Frieswijk, echter verder weg. Ook door toedoen van Fortuna overigens, dat met name door haar goed verzorgde reboundwerk vaak kon herhalen. Terwijl LDODK vaker dan in de eerste helft aanvallend te snel de eerste kans nam waarbij dat te veel tot één-schots-aanvallen leidde. Daar kwam nog bij dat de nog steeds niet 100% herstelde Femke Faber zich al na een paar minuten moest laten vervangen door Esmee van Veen, die direct aan de bak kon tegen Split. Toch weerde de jongeling zich kranig. Split van scoren afhouden, bleek een lastige opgave. Maar aan de andere kant liet diezelfde Van Veen zich aanvallend nadrukkelijk zien, door gedurende de tweede helft maar liefst vier maal raak te schieten.

Tegen het eind van de wedstrijd moest ook André Zwart niet geheel fit voortijdig naar de kant. Hij werd vervangen door de jeugdige Rien van der Laan, die daarmee zijn debuut in de korfballeague maakte.

Uiteindelijk bouwde Fortuna haar voorsprong uit naar 27-20. Wellicht enigszins geflatteerd. Maar daar maalde Kroon na afloop niet om. “We wilden verdedigend meer druk geven. En ook niet te vaak het eerste schot nemen. En dat hebben we de eerste helft gedaan. En zo gaan we ook de komende wedstrijden weer aan bepaalde doelen werken. Er komen nog een paar mooie potjes aan.”