Portret: LDODK D3

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wekelijks zetten we op deze site een jeugdploeg in de schijnwerpers. Dit keer aandacht voor de D3:

De D3 is een gezellig team dat met veel plezier op het veld staat en direct een goede start heeft gemaakt door alle wedstrijden op het veld te winnen.
In de zaalcompetitie is het team wat hoger ingedeeld, waardoor ze nu flink aan de bak moeten, maar dat resulteert in mooie wedstrijden waarbij de snelheid een stuk hoger ligt dan op het veld.
Het team is mooi gelijk verdeeld in 4 jongens en 4 meiden die op zijn tijd allemaal weten te scoren,
De D3 heeft geen vaste coach maar de ouders coachen het team om beurten.

Marten Kussendrager is de nestor van het team, hij zat eerder op korfbal dan dat hij naar de basisschool ging, en hoewel hij aan het begin van het seizoen aangaf dat op wissel staan zijn favoriete gedeelte van de wedstrijd is, speelt hij nu met veel plezier de hele wedstrijd.
Jildert Pietersma is onze spring in het veld, en heeft altijd zijn woordje klaar, maar staat zowel verdedigend als aanvallend zijn mannetje.
Femke de Jong is een echte aanvalster die , zodra ze een gaatje ziet , op de korf weet te schieten. Waardoor er ook regelmatig door haar gescoord wordt.
Marit Gerrits is na 1 jaar niet gekorfbald te hebben weer terug op het veld en niet zonder succes,
Zij geniet volop van de wedstrijd en kan zowel aanvallend als verdedigend goed uit de voeten.
Sven Berga is onze rots in de branding, hij weet altijd prima zijn plekje te vinden in het veld en maakt het de tegenstander vaak moeilijk , in de aanval pakt hij regelmatig een punt mee.
Wiesje Veenema is onze stille genieter, je hoort ze niet maar je kunt in het veld niet om haar heen.
Ze speelt het spel prima en komt regelmatig tot scoren.
Lieke Hanegraaf probeert het liefst het hele team te coachen en ondertussen maakt ze het de tegenstander verdedigend erg moeilijk.
Yelmer van der Haak is verdedigend erg goed en weet de bal altijd op de goede plaats bij zijn medespelers te krijgen, en verzilvert ook regelmatig een scoringskans .

Foto’s: Susan Starkenburg

Deel dit artikel op: