Portret: LDODK D2

Terug naar het nieuwsoverzicht

Middels teamportretten zetten we op deze site jeugdploegen in de schijnwerpers. Dit keer aandacht voor de D2:

De D2 is een team dat afgelopen zomer is samengesteld uit spelers van allerlei teams. De spelers die uit de E’s kwamen mochten dan eindelijk in 2 vakken spelen. Dat was in het begin even wennen. Tijdens de najaarscompetitie op het veld raakten de spelers zowel binnen als buiten het veld op elkaar ingespeeld. Dit bleek wel omdat ze op 1 doelpunt na het gedeelde kampioenschap misten. In de laatste bloedstollende wedstrijd speelden ze in de laatste minuut gelijk. Hiermee was het kampioenschap verspeeld.

In de zaalperiode ging het wisselend. Er waren hele goede wedstrijden maar die konden afgewisseld worden met minder goede. Hiermee eindigden ze dan ook ik de middenmoot.
Het jaar 2017 werd afgesloten met een uitje. Beginnend bij de McDonalds en afgesloten bij de Escaperoom in Gorredijk. Super spannend maar al puzzelend kwamen ze gelukkig allemaal naar buiten.

Het laatste gedeelte op het veld hebben ze het zwaar. We spelen tegen teams die meerdere eerstejaars C-spelers in hun team hebben, qua lengte en fysiek is dat te merken. Ze laten zich de kaas niet van het brood eten maar er zijn nog geen punten gepakt. Hopelijk gebeurt dat alsnog in één van de laatste twee wedstrijden.

In de D2 zitten: Hiske Tjeerdsma, Lieke Veldkamp, Anouk Dijkstra, Lotte Overmeer, Annick de Boer, Jorden vd Heide, Daan Nieuwland, Maurice Kampstra, Hidde Pietersma, Max Aldershof

Deel dit artikel op: