Portret: LDODK D1

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wekelijks zetten we op deze site een jeugdploeg in de schijnwerpers. Dit keer aandacht voor de D1:

De D1 van LDODK/Rinsma Modeplein speelt zowel op het veld als in de zaal in de hoofdklasse. Op het veld werd de ploeg reeds overtuigend kampioen. Ook in de zaal gaat het tot nu toe voorspoedig: er zijn negen wedstrijden gespeeld, welke allemaal werden gewonnen.

De D1 speelt dynamisch korfbal, waarbij elke speler voortdurend waardevol is voor het team. Het aanvalsspel is er op gericht om veel kansen te creëren (gemiddeld 70 doelpogingen per wedstrijd, een schotpercentage van rond de 26%), lopende rebounds te pakken en veel verplaatsingen door middel van korfbalassists en diagonale passes. Verdedigend zijn de spelers van de D1 er voortdurend op gericht om zo snel mogelijk de bal van de tegenstanders te onderscheppen. Het team speelt met veel lef en durf.

Dit talentvolle team heeft naast de twee reguliere trainingen ook nog ECO-training in Sportstad Heerenveen. Hier worden de spelers gecoacht op zelfsturing, zelf doelen bepalen, weten hoe je deze wilt behalen en wie of wat je hiervoor nodig hebt. Dit gaat via het principe Vinden-Binden-Scoren. Iedere speler gaat bij zichzelf zijn/haar talent, kracht en energie ontdekken (Vinden), brengen deze samen (Binden) en zetten verlies om in winst (Scoren). Dit gebeurt onder begeleiding van ECO-coach Marjo de Haan.

Natuurlijk dromen de spelers van de D1 er allemaal van om zelf ooit in de Korfbal League voor LDODK te spelen. Het team bestaat uit de volgende dames: Desirée Sidodrak, Lyan Stelma, Tirza Aling, Sanne Veenstra en Marrit bij de Leij. En de volgende heren: Noud Faber, Ids de Vries, Corné Hoogeveen en Tieme Eppinga. Trainers/coaches zijn Anton Wever en Dick Wever.

Deel dit artikel op: