Portret: LDODK C3

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wekelijks zetten we op deze site een jeugdploeg in de schijnwerpers. Dit keer aandacht voor de C3:

LDODK/Rinsma Modeplein C3 is een fanatieke groep korfbalsters en draait dit seizoen op zowel het veld als in de zaal een prima competitie. Tweedejaars C’s Hiske Calis, Marye van der Linde, Margo Rispens, en Anna Starkenburg, en eerstejaars C’s Mirthe Hakze, Israh Hottinga, Amarins de Jong, Marije Jongedijk, en Jenna Jongsma vormden al vrij snel een hecht team, eentje dat wel lol kon hebben tijdens de training maar bloedserieus was (en is) tijdens de wedstrijden. Op het veld eindigden ze op een keurige 2e plaats, achter DIO C1. Nu in de zaal draaien ze bovenin, op een 3e plaats met 6 punten uit 5 wedstrijden. Een verschil van maar drie punten met koploper en concurrent Udiros C1 (9 punten uit 6 wedstrijden), terwijl Leeuwarden C1 en DOW C1 een 2e plaats delen (8 punten uit 5 wedstrijden).

Een kenmerk van de speelsters van LDODK C3 is hun pit en snelheid. Ze kunnen het heel moeilijk maken voor hun tegenstanders, zowel verdedigend als aanvallend. In de uitwedstrijd tegen Udiros ontbrak zowel pit als snelheid, helaas. Het was een leuke wedstrijd om te zien, maar ze liepen wel de hele tijd achter en het korfballen wou niet echt lukken (6-5 verloren).

Een week later, bij de thuiswedstrijd tegen SIOS C2, hadden ze hun pit en snelheid weer gevonden. Van coaches Fardou de Vries en Jannie Swiersema hadden ze de opdracht gekregen om zoveel mogelijk te schieten. En dat deden ze… er werd al in de eerste 5 seconden gescoord! Kleine kansjes, doorloopballen, afstandschotten… alles ging erin. Bij rust was het 9-2 en hoewel er in de 2e helft minder goals vielen, er werd wel steeds beter gekorfbald. De dames lieten mooi dynamische korfbal zien, met lange aanvallen dankzij de vele rebounds. Israh schoot met 2 seconden op de klok nog een laatste keer op de korf om de eindstand op 14-3 te brengen.

LDODK C3 traint woensdags en vrijdags in Kortezwaag, onder leiding van Sanne van Noordenburg, Fardou de Vries, Jannie Swiersema, Sander Schmit en Sjouke Waninge. Bekende gezichten voor de meeste C’s en zowel spelers als ouders zijn blij met deze groep trainers. De trainingen zijn uitdagend en leerzaam en we zien de meiden elke week groeien in hun spel.

Foto’s: Susan Starkenburg

Deel dit artikel op: