Portret: LDODK C2

Terug naar het nieuwsoverzicht

Zaterdag 25 november stond de derde speelronde voor de C2 op stapel. Tegenstander: DWA/ARGO C1. Zij waren twee weken eerder ook al de eerste tegenstander in de zaalcompetitie.

De C2 is een team van 5 jongens en 5 meisjes dat wekelijks tweemaal hard traint onder de bezieling van Antje Wimke. Waar je nu al kan zien dat dat zijn vruchten afwerpt; er wordt gaandeweg meer progressie gemaakt. In de C2 spelen de dames Laure, Hannah, Iris Famke en Syl. En de heren: Sybren, Alwin, Justin, Rutger en Joost.

Voordat we met de competitie zijn begonnen werd er tweemaal niet onverdienstelijk geoefend tegen respectievelijk OKO/Bies C1 en Drachten C2. In Opeinde ging de wedstrijd tegen OKO/Bies helaas verloren. Op het veld was deze tegenstander ook tweemaal te sterk en daarmee ook de terechte veldkampioen. Tegen Drachten werd er goed gespeeld en werden de punten gedeeld.

De C2 speelt in de zaalcompetitie tegen enkel eerste teams. Dus op papier allemaal sterke tegenstanders. Dat vermoeden kwam in de eerste twee wedstrijden uit. Beide wedstrijden gingen helaas verloren.

De eerste wedstrijd, uit bij DWA/ARGO C1, werd in de laatste seconden van de wedstrijd verloren. Waar iedereen dacht dat de scheidsrechter het doelpunt voor “verdedigd” zou afkeuren, maar deed dat helaas niet.

In de tweede wedstrijd was De Granaet C1 de opponent. Aan het eind van de middag werd afgereisd naar Dokkum, waar eerder die dag de Goedheiligman zijn intrede had gedaan. In deze wedstrijd voerde met name slordig en gehaast spel de boventoon. Waar wij nog wel tot 4 doelpunten kwamen, vond de tegenstander het nodig om dat aantal te verdubbelen.

Ook zaterdag was het DWA/ARGO dat aan het langste eind trok en met een 4-3 zege huiswaarts keerde. Zoals de uitslag doet vermoeden, was het vandaag een spannende wedstrijd. De C2 kwam tot de 3-3 telkens op voorsprong. Maar kon er helaas niet voor zorgen dat de twee punten in Gorredijk bleven. Onze speelsters en spelers hebben ontzettend hard gestreden en gingen moegestreden van het veld.

Zaterdag neemt de C2 het op tegen DTL C1. Aanvang: 11:10 uur, Kortezwaag.

Foto’s: Dennis Lezwijn

Deel dit artikel op: