Portret: LDODK B3

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK B3 bestaat dit seizoen uit 8 dames en 2 heren. Een mooi gemêleerd gezelschap met een diversiteit aan kwaliteiten en persoonskenmerken. Bij de start van het seizoen was het de B3 duidelijk nog niet op elkaar ingespeeld.

Na een aantal weken trainen en spelen is er meer en meer durf en lef in het team gekomen. Spelers lieten zien graag beter te willen worden en accepteerden dat fouten maken onderdeel is van beter worden. Naar mate het seizoen vorderde werd een stijgende lijn in de progressie van de B3 zichtbaar. Het aantal doelpogingen en doelpunten werd steeds hoger. Verdedigend lukte het steeds beter om de ballen sneller te onderscheppen en minder goals tegen te krijgen.

In het zaalseizoen resulteerde dit een een aantal prachtige wedstrijden, waarbij los van het resultaat de spelers als overwinnaars van het veld kwamen. Na het zaalseizoen werd de stijgende lijn voortgezet. Alle uren trainen en wedstrijden spelen resulteerde in een steeds beter op elkaar ingespeeld team. De drive bij het team om in de voorjaarscompetitie voor het kampioenschap te gaan was enorm groot. In de wedstrijden liet het team zien heel dynamisch te kunnen spelen en veel vertrouwen te hebben in hun eigen kwaliteiten.

Zaterdag 12 mei werd het kampioenschap binnen gehaald. Een bekroning voor een heel mooi seizoen.

Deel dit artikel op: