Play-offs: LDODK opnieuw tegen PKC

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het is de laatste jaren schering en inslag. Als LDODK/Rinsma Modeplein zich plaatst voor play-offs om een nationale titel, dan is PKC regelmatig de tegenstander. Zo ook zaterdag 17 juni (15.30 uur).

Meestal is PKC de bovenliggende partij in de onderlinge duels. Maar niet altijd. In het seizoen 2016-2017 pakte LDODK in Papendrecht verrassend de overwinning. De daarop volgende finale om de Nederlandse veldtitel ging tegen Blauw Wit verloren. Twee jaar later plaatste LDODK zich opnieuw voor de veldfinale, maar toen was DOS’46 de sterkste ploeg.

LDODK eindigde dit seizoen als tweede in de Ereklasse A. Voor de zaalcompetitie werden alle vijf wedstrijden gewonnen. Dit voorjaar liep het aanvankelijk wat minder. Na een stroeve overwinning op DSC volgden nederlagen tegen DOS’46 en Fortuna. Van TOP en afgelopen weekend Blauw Wit werd wel gewonnen.

In de Ereklasse B eindigde PKC na tien wedstrijden als eerste. Er was slechts puntverlies met een gelijkspel tegen DVO. De ploeg uit Bennekom eindigde als tweede in deze klasse met vier punten achterstand op PKC.

De play-offs bestaan uit één wedstrijd, te spelen bij de poulewinnaar: PKC-LDODK en Fortuna-DVO.

Deel dit artikel op: